Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kostra příběhu kdy outsider porazí favorita,popřípadě dvě nesourodé skupiny k sobě nacházejí cestu tady byla již milionkrát a ani Streetdance nám v tomto nepřináší vůbec nic nového.Nicméně osobně mám podobné taneční filmy rád a samotný příběh mě až tolik nezajímá.Většinou rozhoduje povedené choreo a to i Streedance má (byť ne až takové jako třeba Step Up 2).Ve svém žánru lehčí nadprůměr...60% ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

StreetDance 3D je ďalším filmom do zbierky, kde sa tancuje a všetko ostatné je akosi zbytočné. Myslím, že podobných filmov už bolo dosť a tento neprináša nič kreatívneho. Choreografie (najmä záverečná)a hudba boli fajn, ale scenár a dialógy slabota. Na sériu Lets Dance tento tanečný počin proste nemá. Len preto, že som to videl v 3D dávam **. ()

Reklama

lobo87 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý tanečný film, ktorého najväčšou devízou je určite pomer tanca a hrania. Našťastie, toho prvého je tam dostatočne na to, aby zlé hranie zakryl. 3D bolo celkom fajn a páčilo sa mi. Obsadenie sympatické, soundtrack zaujímavý a moderný, choreografie nápadité, ale tá záverečná ma fakt nedostala. Napriek tomu pochvala... 60% ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 STREETDANCE 3D se honosí označením "první taneční 3D film", ale kdyby se ubral prostorový rozměr snímku, který se snaží o spojení klasického (taneční biják) a moderního (3D) i v rámci prostoduché fabule (balet a pouliční tanec), moc by se toho nezměnilo. Tře se zde totiž snaha začlenit jednotlivá vystoupení do vyprávění, což ale eliminuje efektivnost 3D (protože z plátna nic nelítá ani netrčí - a pokud, tak rušivě), a s přibývající stopáží rezignováním na jakoukoliv snahu vyprávět nebo alespoň příběh dovyprávět do konce, což vede k okázalým exhibicím baleto-tance. Oproti ostatním počinům daného subžánru jsou zde patrné určité odklony na významové rovině i co se týče odvážnosti prezentovaného. Na místo prokázání toho, že i pouliční vystoupeni mají právo na uznání stejně jako způsoby tance vyučované na uměleckých školách zde jde o sloučení oněch dvou přístupů a překvapí i "uvolněnost" mravů, kdy se hlavní hrdinka spustí, i když to pokrytecky slouží k závěrečnému polibku a vyprofilování záporáka. Jinak je to stejně schématické, pozérské a z cílové divácké skupiny se dělají idioti jako u jiných dance-flicků, jenom je zde nově zbytečné 3D a selhává to jak jako vyprávění, tak i jako něco pokrytecky oslovující puberťáky prostřednictvím arogantních a mentálně i intelektuálně nevyzrálých, urážejícím způsobem stereotypizovaných a jednorozměrných figurek. Jediná Charlotte Ramplingová si zachovává určitou důstojnost jakožto postava i herečka, ale jediná postava, s níž se jako s morálním hlasem dá identifikovat, je po přechodu... není to v pozéřině pro puberťáky problém? A kolik těch děcek s kšiltovkou dozadu ví o kvalitních alternativách v podobě nedostižné Parkerovy SLÁVY či sedmdesátkových kultech jako HOREČKA SOBOTNÍ NOCI či POMÁDA? ()

Oňďo odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem presne o čo išlo tvorcom tohoto filmu ale rozhodne sa im to nepodarilo. Chabé tanečné choreografie ktoré dokážu už aj deti v desiatich rokoch a to len s jednou nohou. Ďalej, tí baleťáci mi tam fakt nesedeli a keď ich prinútili tancovať s nimi, tak vtedy som to už vypínal. Niečo strašné. Tak sa mi zdá že Angličania si povedali že chcú zakonkurovať americkým tvorcom Step Up. :D A to sa im aj podarilo, lebo takýto brak už natočiť nikto nemože :) ... Neni nad americký štýl tanca .. tzv Streets :) .. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film představí i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent - George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (Angie91)
  • Producent filmu James Richardson vysvětluje nápad natočit film z tanečního prostředí tím, že se veškerý svět točí kolem drog a gangů a právě nastal čas ukázat taky něco pozitivního. (Angie91)
  • Film je historicky prvním tanečním filmem ve 3D. (Angie91)

Reklama

Reklama