Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Mladý inženýr Velínský stojí o práci v leteckém podniku. Konstruktér inženýr Solana o něj nemá zájem. Až když se zřítí vrtulové letadlo a Velínský objeví příčinu havárie, místo dostane. Vzápětí nastává problém, které se táhne celým seriálem - Velinský usiluje, aby továrna vyráběla proudová letadla... (oficiální text distributora)

Recenze (30)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Letící delfín je najtechnickejší a najodbornejší seriál aký kedy v ČST vznikol. Všetko sa točí len okolo vzniku lietadla L-29 a rodinné záležitosti hlavného hrdinu sa dostávajú výrazne do ústrania. Hádam najslabším článkom je tu obsadenie hlavnej postavy. Vzhľadom k tomu, že Edward Tomas je neherec, nepodal zlý výkon, no takú rozsiahlu úlohu mal režisér predsa len obsadiť skúsenejším hercom. Dosť to tomuto seriálu uškodilo. No aj napriek tomu je to plnohodnotný seriál, ktorý bol diel od dielu zaujímavejší. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborná výprava, která je ovšem téměř nefunkční. Kromě letadel a kreslení totiž seriál postrádá jakýkoliv příběh. Na konec 80. let už autoři scénáře mohli zařadit nějaké propojení na historii. Navíc i partnerské vztahy jsou jako z prvorepublikové červené knihovny (naprosto asexuální). Vztah exmanželů Hálkových je téměř parodický - lekavá Ivana Vávrová spíš vzbuzuje smích... Seriál ocení pravděpodobně fanoušci letecké techniky. Celkově nudně unylé. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Budovatelský etos v reálně-socialistickém podání. 1)  Tak si to spočítáme. Máme tu amatérský outlook seriálu, bezkrevné herecké výkony (29letý Edward Tomas vskutku září) a suché, nezajímavé dialogy (41letý scenárista a režisér Vladimír Kavčiak)._____ 2)  Nedivím se, že jsem seriál v době svého vzniku ani nezaznamenal._____ 3)  Možná, kdybych byl vášnivý fanda historie letectví... ale já nejsem._____  4)  Jinak vše poněkud podrobněji již vystihl Big Bear**.                          .                        .                        .                     . ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jako zaměstnanec sesterské společnosti TV Barrandov, která navíc má za úkol dělat Letícímu delfínovi PR, bych to měl ohodnotit výš. Ale nemůžu, přestože (nebo možná právě proto) jsem viděl všechny díly ještě předtím, než šly do vysílání. Ze všeho nejvíc mi to připomínalo Plechovou kavalérii, následně pak samozřejmě Inženýrskou odyseu. Plno klišé, nudných dialogů, mizerných hereckých výkonů (Edward Tomas byl největší omyl tohoto seriálu). Není to tak očividná socialistická agitka, ale agitka pro československé socialistické letectví. Možná, kdybych byl fanda do letadel, dal bych o hvězdu či dvě výš; kdybych byl fanda minulého režimu, tak taky, nejsem ale ani jedno. Prostě jde o mizerný a nudný československý seriál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Jeden z prototypů Delfínu XL-29 je dodnes k vidění v leteckém muzeu Praha-Kbely. Celkem bylo vyrobeno 3 665 kusů tohoto letounu. (Foxhound#1)
  • Hálková (Ivana Vávrová) čte knihu „Florentský čaroděj“, věnovanou Leonardovi da Vinci. (sator)
  • Scény z továrny byly natočeny přímo v areálu společnosti Aero na letišti ve Vodochodech. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama