Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Poprava svépomocí aneb oko za oko a zub za zuby (!!!) I Spit on Your Grave je jednou z těch moderních předělávek, ze který je už od první minuty cítit, že vás bude chtít ojebat. Chci říct, stačí pár záběrů, úvod děje a vy už tušíte, že s vámi zajdou až do krajností, že to bude sakra bolet a že se u toho budou tvářit jakoby nic. Jenomže stejně jako u The Last House on the Left na to nemají koule. Nebo možná jen o trošku větší. Průšvih většiny moderních exploitation je, že se příliš nechávají unést obraznou brutalitou a zapomínají, jak tenká je hranice autenticity, na které balancují. Jo, alespoň v první půlce se Steven R. Monroe docela držel, šovinistický burani, jeden tuplovaný kokot a kočka v upnutým svršku, která skutečně jela do chaty jen pracovat. Pěkná kamera, obraz, slušná hudba. Jenže samotný očekávaný finále, vlastně jsem jen skřípal zubama a sledoval, kdy tomu ratingu dojde dech. Nakonec z toho byla taková zálesácká homemade skládačka zakončená veršem: "Kdo má moc a chtěl by více, toho čeká brokovnice!" Technicky to nebylo špatný, ale co do uvěřitelnosti šlo I Spit on Your Grave posunout dál, mnohem dál. [final rate: 65%] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Horor dobrý, ale od začátku předvídatelný. Obrovská brutalita a hlavních aktérů znásilněné ženy mi nebylo ani trošičku líto a přál jsem jim daleko horší věci. Nejhůř dopadl Johnny a vůbec se nedivím. Neviděl jsem předchozí verzi ze staršího roku, ale co čtu komentáře, tak REMAKE byl o dost lepší.. 7/10 = 78% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nefunkční exploitačka s příšerným vizuálem. Tvůrci se topí v bezradném omílání násilnických klišé, což je u podobně primitivního námětu docela problém. Herecké výkony nemá cenu rozebírat - ve filmu se střídá bolestný řev s násilnickým a pokud už přijde na něco jiného, je to polovystrašený kukuč utrápené pipiny. Myšlenka nekorektní a brutální pomsty už dnes zdaleka není tolik kontroverzní, jako byla kdysi, díky čemuž je celý příběh znuděným čekáním na cokoliv neotřelého (a ono pořád nic). Špatné triky pak veškeré gore choutky zavraždí úplně. Co si budeme povídat - v živočišném jádru si všichni přejeme, aby holka všem těm sviním nakopala zadky. A dál? Samo o sobě to při tak slabém zpracování nestačí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečností!!!! Původní verze z roku 1978 dostala opravdu obstojný remake, který původní verzi velmi vhodně oslavuje. Ano, toto beru jako oslavu původní verze, nikoliv přiživování se na kontroverznosti a relativním úspěchu původní verze. Takhle nějak (aspoň!) by to mělo vypadat ... Na filmu je jasně vidět Zarchiho produkce, tím pádem se skutčně dostáváme o desítky let zpět a prožíváme příběh znova. Některé kultovní scény byly znova natočeny a vhodně vsazeny do filmu ... To, čeho jsem se nejvíce obával, se samozřejmě stalo skutečností - absence nahoty, znásilňovací scény. Kozy jsou vidět ve filmu když přeženu tak 1 minutu. Bobr asi tak 3 vteřiny ... Takže v tomto film jasně definuje dnešní exploitaiční směr typu: "Zlosinům se může dít všechno a na kameru, ale oběť - herečku, ušetříme choulostivých scén) ... Znásilnění - nejsou tři, ale dvě ... Navíc není vše vidět na kameru. Každopádně ... znásilnění a nejen to, celkové ponižování oběti apod., jsou skutečně nepříjemné a hnusně brutální, sadistické a mrazivé. Opravdu to není žádná "prdel" .. nebo právě naopak je ... Jen pro silné povahy, tohle může dětem opravdu vsadit silné noční můry do duše ... A pak je tu pomsta a to je fakt naprostý "LUXUS" v "rape and revenge" poslední doby!!! Neskutečně brutální, násilné, zvrácené, sick a špičkově maskérsky zvládnuté!!!! I já jsem se u některých scén kroutil jak žížala, protože to bylo fakt hóódně, hodně moc bolestivý ... Co ale film dělá filmem v tak i pro mne překvapivé kvalitě, je atmosféra!!!!! Nebýt toho, mohl jít film naprosto do kopru, ale právě tohle dělá, stejně jako původní verzi, velice syrovou a surovou záležitost. Nebudu nějak zdlouhavě popisovat, ale je to celkově něco mezi EDEN LAKE (2008) a NO MORIRE SOLA (2008). Úžasná nehostinná příroda, "snuffová" kamera ... opravdu úžesné ..., jako Kult dostal oslavu v podobě skvělého bratříčka. Jako remake 4/5, jako moderní "rape and revenge" jednoznačně 5/5 a těžko bych hledal konkurenci ... (Doporučuji i zarytým odpůrcům remaků, tohle opravdu není druhý Last House on the Left (2009) apod., tohle je mazec!!). ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Chad Lindberg mal pôvodne stvárniť postavu Stanleyho, ale radšej si zvolil hrať postavu Matthewa. (misterz)
  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)
  • Sarah Butler nechcela hrať v tomto filme, pretože sama sa rozhodla nepozerať horory, lebo ju znepokojujú. Jej agent ju na to nakoniec prehovoril. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama