Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem cokoliv, ale po shlédnutí popravdě nechápu, proč má Skyline tak nízké hodnocení. Skyline, co chtěl říct, tak řekl. A to i přesto, že kolikrát to bylo filmově trošku nekorektně. Chvílemi jsem si totiž přišel jak v nějaký počítačový hře. Příběh totiž nejenom, že se nesnažil hrát na realitu, on skutečně sázel na to být pořádný sci-fi a toho se podle mě udržel naprosto perfektně. Je teda pravda, že ti herci, co se tam před tou kamerou potulovali, přemejšleli asi tolik jako komár přistávající na lidské ruce, ale mě to prostě bavilo. Bavili mě ty scény, ta akce, ten příběh. Mělo to hlavu, patu, bylo to takové, jaké to chtělo být. A já si to opravdu moc pěkně užil. Škoda, že se nedočkám pokračování, ten příběh by se k tomu nabízel, ale potom by to už asi bylo šílený psycho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nevím, co zase všichni máte!!?? Z nebe padal príma modrý bordel a ten E.T. z podzemní garáže, co vypadal jako obří kunda, přesně zapadal do mých hrůzných snů o zániku civilizace a naučil mě chovat se k ženám s úctou. A to, že to celé bylo jen o honění (lidí ufounama) bez jakéhokoliv obvyklého balastu, mě taky kdovíjak nepobouřilo. Normální, pěkně udělaná agitka o redukci populační exploze od režisérů, kterým emzáci sežrali mozky. Akorát bych rád věděl, jak se jim podařilo ukecat ty chobotnice z Matrixu, aby jim v tom zahrály. Myslel jsem, že jsou nafrněné a takové štěky už neberou. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ohromně nudná blbina, ve které se postavy strategicky vyhýbají logice a jak jen to jde, riskují život. Motivace mimozemšťanů nejasné, konec možná efektní, ale naprosto nesmyslný. Natahovaná nuda, která je potvrzením režijní impotence obou bratrů. Jediné, co stojí za zmínku, jsou efekty, které (vzhledem k nízkému rozpočtu) vypadají opravdu dobře. Vyhnout se obloukem a počkat na Světovou invazi, která toho kulisách L.A. imho nabídne víc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, mám taký dojem, že budúcnosť bratov Strauseových sa skončila. Aspoň teda čo sa týka očakávaní ich ďalších projektov v mojich očiach. Takýto vypatlaný sci-fi blud som už dávno nevidel, a ak by som to mal laicky k niečomu prirovnať, tak asi k (novším) seagalovkám sci-fi žánru. Film je äplne bez príbehu, pretože zmyselnejší príbeh majú aj polhodinové porná na internete, s absolútnou demenciou konania takmer všetkých postáv a takmer každej situácii, hudba absolútne netrafila žáner a režiséri svoje remeslo. Od tohto ruky preč a oči a uši tiež! 15%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama