Reklama

Reklama

Začátkem roku 1980 média informovala o sériových vraždách. Všechny měly společný znak – dálnice. Mezi lidmi začíná vzrůstat panická hrůza z „dálničního“ vraha. Film je natočen podle skutečných událostí. William Bonin, řidič dálkového kamiónu. William Bonin, milý a charismatický mladý muž. William Bonin, jeden z nejnebezpečnějších zabijáků v Kalifornii. Jeho věrný společníkem byl Vernon Butts – student okultismu a magie. Sdílel s ním i své strašlivé hobby. Brázdili společně nekonečné dálnice Kalifornie a vybírali si mezi lidmi vhodné oběti. Bonin dokázal skvěle manipulovat s lidmi, každý mu uvěřil. Po opakovaných nálezech mrtvých těl média začala veřejně vyzývat lidi k ostražitosti a k ohlášení jakéhokoliv i sebemenšího podezření. Varování zněla z rádia i televize a právě díky nim Bonin začal chybovat a jeho jistota byla ta tam. Nad dálničním vrahem se pomalu začala stahovat mračna. Policie má stopu. Případ je téměř u konce. Nikdo netuší, kolik lidí ještě musí zemřít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o sériovom vrahovi s menom William Bonin. Už dopredu upozorňujem filmových divákov, že film je náročný na psychiku a obsahuje ťažko spracovávateľné scény. Film je inak (z hľadiska režírovania) podpriemerný. To už nedá povedať o hercovi, ktorý stvárnil spomínaného psychopata. Na tom človekovi som videl, že sa snažil čo najpresnejšie napodobniť sériového vraha. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

DevilXXL odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som mal hodnotiť film tým, že bol podľa skutočnosti (čo pridáva pre mňa na zaujímavosti) a podľa jedného hereckého výkonu (hlavná postava bola zahraná slušne psychopaticky), tak by som dal možno aj 2*, žiaľ filmy hodnotím podľa kvality a tá tam nebola žiadna (až na jeden herecký výkon). Film ako celok veľká nuda s množstvom chýb. No na The Hospital to nemalo, toto som aspoň dopozeral do konca :-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bonin sám byl obsazen celkem dobře a kdyby měli tvůrci trošku větší koule a nechali ho dělat trochu větší brajgl, mohlo to být snesitelné béčko. Jenže to se nestalo. Vše se omezilo jen na ježdění dodávkou a nudné mordování, což občas přítomní prokládali tupými dialogy a z opravdických herců tu vedle Leeta byl jen Rooker a ten dostal jen pár minut. 10% ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Film, který kolem mě naprosto neškodně prošuměl, takže i druhý den ráno si na něj jen matně vzpomínám. Tohle je další případ, kdy se tvůrci rozhodli přiživit na zájmu o sériové vrahy. Problém je v tom, že tenhle Bonin není ani děsivý a ani démonicky charismatický. On je prostě nijaký, jen se rád šklebí do kamery. Výsledkem je, že za pár dní už nebudu vědět, kdo že ten Bonin vlastně byl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Máte dobrou náladu, chcete si jí zkazit a nevíte jak? Jak prosté - pusťte si tenhle film! Freeway Killer pojednává o jednom z nejznámějších sériových vrahů v USA, vyšinutém homosexuálním sadistovi Williamu Boninovi a jeho vyšinutých kumpánech. Homosexuality ani sadismu tedy ve filmu mnoho není, ale zato je dosyta nasáklý bezvýchodnou, klaustrofobickou a depresivní atmosférou. Jedná se sice o povrchní, ale vcelku působivou sondu do hlavy i do života vraždícího psychopata, který postupně začíná víc a víc cvokatět a jednat nepředloženě, na což také dojede. Nejšílenější jsou asi scény rozhovorů Bonina s matkou jedné z obětí, která z touhy dozvědět se pravdu o posledních okamžicích života svého syna je nucena mluvit tváří v tvář s jeho vrahem, který si s ní ale přitom jen cynicky pohrává. Po takovémhle filmu i otrlé prase s hroší kůží jako jsem já dostane chuť pustit si nějakou neškodnou komedii... ()

Zajímavosti (4)

  • O roli Williama Bonina (Scott Anthony Leet) se ucházel James Babson. Nakonec dostal malou roli jako Billův otec (Terva)
  • William Bonin (Scott Anthony Leet) měl v původním scénáři tři scény se svojí matkou. Po sestříhání byla ponechána jen jedna. (Terva)
  • William George Bonin (8. 1. 1947 - 23. 2. 1996) se v roce 1996 stal prvním člověkem, který byl v Kalifornii zabit smrtící injekcí. Po smrti Williama Bonina se k jeho ostatkům nepřihlásila rodina ani žádní přátelé. Jeho popel byl rozprášen nad mořem. (Terva)

Reklama

Reklama