Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Za mě je tenhle snímek hrubé nevyužití potenciálu, který téma Teda Bundyho přináší. Je teda fakt, že Zac Efron je tady naprosto ďábelský a jeho výkon opravdu podmanivý, ale sakra, tohle je film o jednom z nejvýznamnějších sériových vrahů, tak se mi nedivte, že jsem nasranej, když dostanu něco mezi lovestory a soudnickým dramatem :D. Ale když si Zachariáš vyzkoušel, že umí hrát i normálně, mohl by být třeba obsazovanej do hodnotných sníků... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je třeba se připravit na to, že nové zpracování se nezaměřuje na Bundyho řádění, ale spíš na jeho následky a velmi mi sedlo i tohle zpracování. Zac Efron si jde jednou nohou pro elektrické křeslo a druhou pro Oscara, protože nejen, že předvádí svůj doposuď nejlepší výkon, ale také Vám zůstane delší dobu v paměťi. ( Zde svými hereckými kvalitami překvapí spoustu lidí). Film se víceméně vyvaruje násilí a sledujeme Bundyho soudní procesy, útěk z vězení a jeho vztah, kde je nejzajímavější, že jeho přítelkyně neměla absolutně ponětí čím je Bundy zač. Má to velmi příjemné tempo, slušnou retro atmosféru, perfektní soudní procesy, kde se Bundy sebevědomě sám obhajuje a vyloženě si vytírá zadek se soudci, právniky i celým soudním řízením. Je zajímavé, že Bundymu divák víceméně fandí, protože je na první pohled sympaťák a jeho dialogy jsou velmi trefné, ale všichni víme, že je to člověk, který do společnosti nepatří. V závěru je film i slušně emotivní a herecky jdou všichni absolutně na dřeň. Za mě milé letošní překvápko, ale né každý bude s touhle verzí spokojen.80% ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zac Efron ukazuje, že hrát umí - na plátně má navíc magnetické charisma, které měl udajně i Ted Bundy. Film tak příjemně utíká, protože pozorujete pohledného sympaťáka, na kterého byla možná ušitá justiční bomba... Až na to, že Bundy byl jedním z nejbrutálnějších sériových vrahů Ameriky. Neznalý divák by se možná i mohl nechat po většinu filmu přesvědčit, že Ted byl nevinný. Tvůrci měli film uchopit jinak - buď jako thriller o "sexy" narušeném jedinci, jako drama promrhaném životě psychicky nemocného mladého muže nebo smutný film o ženě, která postupně zjišťuje, že její milovaný byl zrůda. Film není pořádně ani jedno z toho. Škoda toho potenciálu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)

Reklama

Reklama