Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, a takový to mohl být atmosférický, temný krimi thriller. Tvůrci se ale rozhodli, že mě budou částečně nudit a zčásti mi brnkat na nervy ukázkami práce texaských policejních složek. Mně film každopádně nebavil, protože stát osamělé hvězdy střeží zjevně muži a ženy, kteří se do akcí vrhají taktéž osaměle a navíc blbě, a když už jednají týmově, pořád to dělají blbě. I když u mě snímek před lety nedopadl dobře, překvapilo mě, jak moc mě jeho repríza zklamala. Policejní práce- jedna velká katastrofa, drsňák z nejdrsnějších zmizel z příběhu i se závěrem své dějové linie tak dokonale, že už ho ani nikdo nehledal, a celá tahle záležitost mě vůbec nebavila a bylo mi vlastně jedno, jak dopadne. A teď mě tak napadá, jak to vlastně dopadlo? Nevěřím, že bych si sám před sebou dokázal druhou hvězdičku obhájit, takže ji radši odstraním. / Poučení: Máš rád bažiny a hodně mladé holky? Jeď do Texasu a neotravuj tady vzduch, peďáku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Původní název Texaská Vraždená pole myslím lépe souzní s dějem filmu. Vražedná pole je bažinatá oblast, kde se začnou objevovat mrtvoly mladých dívek... Začátek vypadá velmi zajímavě - velmi atmosférická kamera, dva zajímaví detektivové (jeden mladý, druhý zkušený a asi věřící), deštivé prostředí, zajímavá záhada. A pro jeho fanoušky Sam Worthington. Jenže to vše vydrží pouhých prvních deset minut. Aby se celé vyšetřování svezlo k uplakanému melodramatu, kde máme matky z rozvedených rodin, nezvedené dcerky, toulající se po nocích, šlapky, různé smažky z ulice, afroamerické drogové dealery, a vůbec všechnu tu pouliční spodinu... Najednou se začnou řešit sociální problémy, a je po kriminálce. Většinu děje oba detektivové přejíždějí z místa na místo, ukazují fotku druhé ztracené dívky, jejíž auto našli, a postupně tak pro diváka mapují právě ty spodní proudy texaského života - jako by jiní lidé,než drobní a větší kriminálníci v Texasu nežili. Do toho si přidejme morální i praocvní traumata obou policistů, a máme uplakané drama, jako když vyšije. Jen dívat se na to až tak moc nedá, jak je to nevěrohodné a utahané. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné krimi, které sice neupoutá nápadem či originálním zpracováním, ale nenudí a dokáže udržet pozornost, čímž 80% svých žánrových vrstevníků z poslední doby převyšuje. Sympatické je i obsazení J.D. Morganem, Jessicou Chastain a Samem Worthingtonem, který, světe div se, docela i zahrál. Potěší i Tommy Bouchačka alias Stephen Graham. Překvapuje mě nízké hodnocení. 70% ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá detektivka, která plyne ve velmi podmanivém plíživém tempu. V příběhu není ani tak rozhodující vypátrání a nalezení vraha, který je vcelku jasně předvídatelný, ale především v mikropříbězích všech zučastněných postav, jejichž motivy jsou tou pravou zápletkou. Mimoto mám slabost pro filmy z prostředí jihu USA, močály, Mississippi, New Orleans a tak podobně. Dám tomu nějaký čas a mrknu se ještě jednou a možná přidám pátou hvězdu. Upozornění: film má příšerný český dabing, takový silně afektovaný. Proto doporučuju originál. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama