Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (682)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší Underworld jaký vylezl. Dosazení sexy Kate Beckinsale a co více, do latexového oblečku, je obrovským lákadlem všech Underworldů. Stala se z ní výborná komiksový postava. Tento díl mi přišel nejvíce komiksový, měl nejleší finální souboj celé série a zanechal krásný otevřený konec. Já jsem byl více než spokojen. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I přes velký počet upírů bezkrevná akční nuda, jejíž hlavním cílem je co nejvíc sexy zabrat Kate Beckinsale. Děj žádnej, akce nudná a tempo i přes malou stopáž zdlouhavý. Už si začínám pomalu vážit těch Wisemanových prvních dílů, ty měli aspoň spefickej look a slušný akční scény. Tady už je jenom ta sexy Kate. 30% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí malou holku a ženu bojovnici a snad mimovolně si vzpomene na Cameronovy Vetřelce... Dobře, není to žádná bomba, ale v rámci žánru se mi to opravdu líbilo. Někomu chybí charismatický Speedman, mě ale více zajímá Kate Beckinsalová. A nutno řící, že latexový kostýmek jí stále padne a její bojové kreace snad i o něco zdrsněly. Dobrá kamera, velmi zdařilé triky, krvavé bitky, kdy krev ohazuje v gejzírech plátno/obrazovku, honičky, příšeří a nezbytné modré zabarvení. Střet odvěkých nepřátel je krvavý a místo přerostlých upírů zde máme monstrózního lykana. Stačí vypustit myšlení a jen sledovat. Jak vozík na horské dráze prosvištíte až do konce a netřeba se pozastavovat nad tím, zda-li prostřelením podlahy výtahu se lze zachránit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bez mytologie, bez omáčky, bez začátku, bez konce. Velmi prapodivný film, kde si člověk sice užije důstojnou akci, ucházející střih a zvuk a výtečnou Kate a pár jejich chvatů, které stoji opravdu za to. Ale jinak je to trestuhodná rutina "made in Hollywood". Vše ještě umocňuje krátká stopáž, kde v podstatě není ani místo se o cokoliv pokusit. Zlatá jednička. Byla stylovější a "vetší". Což je paradox vzhledem k rozpočtům. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co na týhle přímočarý bejkovině psali 4 (slovy: čtyří!!!) scenáristi? Jinak celkem neurážející béčkový standard. Jen nápadů mohlo být víc než jen v závěrečné půlhodince, jejíž závěr mi pak dokonale připomněl, co nesnáším a zároveň provinile žeru na Resident Evilech - ty epiku předvídající cliffhangery, jímž tvůrci nikdy nedostojí, ale před uřvanou vypalovačkou v titulcích působí tak nehorázně cool. (P.S.: Je celkem zábavný sledovat, jak se z původně dorostenecký feministky stala ufňukaná mamina toužící po penisu a v budoucnu zřejmě i sporáku místo bouchaček.) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Při automobilové honičce je možné v čelním skle auta spatřit odraz kamery. (Sufferer)
  • Když dá Olivia (Catlin Adams) napít Eve (India Eisley) ze svého zápěstí, teče Eve krev i po bradě. V dalším záběru je však potřísnění zcela jiné než dříve. (Geriel)
  • První díl ze série, který byl natočen ve 3D. (LEGACY)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama