Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Svojsky satirická komédia s nadhľadom a výborným humorom. Tento film si drží odstup, je vtipný a seriózny zároveň. Výborne dialógy spolu s prekvapivými momentami robia túto komédiu v mori štandardných kusov veľmi zaujímavou. Trošku trvá kým sa človek naladí na jej vlnu, ale potom to už ide. Celkovo to je príjemné prekvapenie, nie je to však štýl, ktorý zareže každému. I think I'm confused, but I'm not sure! [4 a pol *] ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To samé jako v případě New Kids Turbo, aneb hlavní postavy mají v hlavě až příliš nasráno na to, abych s nima mohla sympatizovat po celou stopáž a sebelepší hlášky to nezachrání. Morris u mě zůstává komediálním polobohem, ale jen pokud se drží kratších skečů s osvědčenou bandou, kterou si dovolím familierně nazvat Létající Cirkus Chrise Morrise (Jam, Big Train). Třetí hvězda alespoň za Julii Davis a Kevina Eldona ze zmíněné partičky, jejichž camea mi zvedly náladu. A snad i za podařenou závěrečnou patnáctiminutovku. 50% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak dobre som sa uz davno nezasmiala! Fantasticky humor, ktory mi sadol ako prdel na serbel, tazko vyberat nejaku obzvlast zapamatatelnu. Ale rozhodne nezabudnem na scenu, kedy Faisal vysvetluje, ako kupoval bielidlo... Zmenil som hlasy :D Hilarious :D Rozhodne pozerat s kvalitnymi titulkami, inak to nema vyznam. Pre koho nie je anglictina silna stranka, nepustajte sa do filmu, mohlo by to uskodit dojmu, ktory na vas zanecha, ak mu spravne neporozumiete :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších, ne-li největší, průšvih současné kinematografie je nedostatek odvahy v pojmenovávání věcí a procesů kolem nás správným jménem, konformismus a politická korektnost. Je menšina filmů, která si na nekorektnost hraje, ale jenom hrstka těch, které nekorektní skutečně jsou a zároveň mají nepopiratelné kvality. Patří k nim i Čtyři lvi, kteří představují zajímavou satiru na téma neschopnosti integrace muslimské menšiny v západní Evropě. Čtyři antihrdinové jsou bezvýznamné nuly, které žijí zapomenutelný fádní život a i když jim společnost umožňuje velmi pohodlně přežívat, svou nicotnost si nahrazují politickým radikalismem a sněním o džihádu uprostřed zkaženého světa, který jim nerozumí. Scénárista neváhal jít až na hranu, a tak se o terorismu jenom nemluví, ale taky jedná a dokonce ve jménu Alláha i umírá. Čtyři lvi ukazují, že se dá udělat nekorektní provokativní film i bez zbytečných vulgarismů a vtípků ze suterénu a la Saša Baron Cohen. Ale přesto všechno ode mě nejvyšší hodnocení nedostanou. Přece jen tempo a kvalita scénáře kolísá a ze čtyřlístku hlavních hrdinů si ode mě absolutorium, pokud jde o výběr vhodného hereckého typu a předvedené herectví, zaslouží jenom Barry alias Nigel Lindsay. Přesto jde o v daném žánru a dané tématice asi nejodvážnější filmový počin dneška. Celkový dojem: 80 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Brilantný čierny humor na veľmi citlivú tému. Spočiatku som si myslel, že ma film nezaujme, hlavne som si nevedel predstaviť ako sa dá robiť sranda na tak vážnu vec ako je terorizmus. Ale predstavte si, ono to fungovalo a ja som sa bavil až do trpkého konca. Hereckým výkonom sa nedá nič vytknúť a hlášky naozaj stáli za to. Zároveň si človek na konci uvedomí, aký absurdný je terorizmus a čo sa za tým skrýva. Stačí iba trocha fanatizmu a nešťastie je na svete, nešťastie hlavne pre nevinných. Zaslúžene 4* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)
  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Na oficiálním britském plakátě filmu je velmi malým písmem napsáno "Pokud čtete tento text, měli byste se nechat vyšetřit". (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama