Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Dejme tam pár "pravých" cigááánů (romů more), dejme tomu TV vizuál, který ani v TV nemuže být odvysilaný more, taky tam našijem aktuální téma z domova pič*, pár drsňáků v čele s Patrikem "Rytmusem" hej a bude to kurva pecka, ne? Nooo, ne! Tak drsnou trapárnu, která se tak snaží být soo real jsem už léta neviděl a to už mám more něco odžité... odpad pič*. PS: Málem ztráta životních funkcí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš pravděpodobné (rozuměj přehnané) drama s kontroverzním poselstvím o naléhavé sociální výpovědi vypráví příběh mladého pedagoga, který se nechá přijat na základní školu se žáky se špatnou pověstí převážně z romské komunity, kteří sem byli přeřazeni zásahem školního systému ze zvláštních škol. Tři sedmáci z této školy mu před časem znásilnili a zabili sestru, která zde před časem rovněž učila. Jejich ohavný zločin zůstal pro nedostatek důkazů nepotrestán, ale tři hříšníci už za něj brzy zaplatí vlastním životem. Třem vulgárním výrostkům, kterým nic není svaté, kdosi zatne tipec, a jejich úmrtí vypadají jako nešťastné náhody či sebevraždy. S neotřelým námětem přišel představitel hlavní role Tomáš Magnusek a spolu s režisérem Petrem Šíchou si troufli na český film, který je na hony vzdálený optimistickým filmům, a je naplněný k prasknutí vulgarismy nezletilých spratků, nemající úctu vůbec před ničím, ale jako celek film nemá ideální poměr snímku volajícím po opětovném zhlédnutí. A hlavně úplně rezignuje na zdravou logiku, která přece jen je zapotřebí, neboť naše prostředí je přece jen divákovi známější a bližší, než film s obdobnou tematikou natočený americkou produkcí. Kluky po ohavném činu nikdo neodsoudí z okolí, ani z řad spolužáků, učitelé jsou líčeni jako řádní neschopáci a ředitel jako zoufalá nula snažící se problémy rychle smést ze stolu. O zázemí provinilců se nedozvíme zhola nic a pouze "kápo" trojlístku je nám jakoby přiblížen tím, že jeho otec je zřejmě vlivný mafián chodící výhradně do ulic s gorilou v podání zpěváka Rytmuse. To je ale na identifikaci postav dost málo a brát Magnuskův výkon jako za autentický je sporné, protože jeho herecký projev zavání amatérismem (líbila se mně scéna, ve které mu ujedou nervy, a seřve ve třídě jednoho ze žáků). Stejné je to i s technickou stránkou filmu, na níž je znát evidentně nízký rozpočet. Dětští herci jsou však dost dobří a jejich vulgární hlášky pobaví, ale současně z nich mrazí, pokud si člověk představí, že by potencionálně existovala škola s takovými nezvladatelnými žáky. Zajímavý námět, několik silných momentů, snaha o zamyšlení nad dnešní mládeží, potažmo společností a autentické výkony mladých herců jsou největším plus poněkud nevyrovnaného dramatu, který se dočkal druhého i třetího pokračování. 60% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Prvotní šok z tvorby Tomáše Magnuska jsem si prodělala s Pamětnicí, nyní beru jeho vklad českému filmu jako určitou linii nezávislé produkce. Formálně špatné, herecky výrazně oblačno, nicméně téma bohužel aktuální a trefné. Scénář místy naivní, místy velice úderný. Není to ideální prostředník mezi všemi těmi produkty ČT a komerčními hitovkami, ale budiž. ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle je ulice, bejby, jéá, kmón, fakjú... no prostě už úvodní gangsta titulky dávají tušit, že tenhle film bude velkej průser, ale ono to nebylo až zas tak zlý. když pominu scénář vykrádající hned několik filmů od gymplu až po nebezpečné myšlenky a slabší herecké výkony (málokomu jsem jeho roli věřil), musím vyzdvihnout jisté poselství a schopnost snímku vehnat do žil emoce, což se nemusí v každém filmu povést... bez větších očekávání tedy relativní spokojenost. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno