Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Udílím dvě hvězdy za potenciál, který však zůstal z drtivé části promarněn. Jediné, co se tvůrcům podařilo, je nastínění toho, jak to v dnešním světě skutečně ´funguje´ v sortě mládeže, kterou si vzali na paškál. Krom toho však nefungovalo nic. Především film dojel na herecké obsazení a následné herecké výkony. Ať se na mě Tomáš Magnusek nezlobí, ale bříškatý chlápek v šíleně pruhované mikině a vousatou housenkou kolem brady nemá šanci utáhnout film už z pouhého principu. Dále by mě zajímalo, co kdo sledoval rozdělením minirolí mezi taková jména, jako jsou Janové Šťastný, Cimický a Přeučil, nejmladší z klanu Rašilovů, Saša Hemala, Rytmus, a guru ČSFD Martin Pomothy? :-D Vskutku stěží uvěřitelné, koho se podařilo zlákat. Tedy, ne že by to Bastardům přidávalo plusové body, leč ona jména jsou rozhodně tím nejzajímavějším, co nám mohou nabídnout. Jména a metráž. Která však zároveň svou ´délkou´ jen potvrzuje, že Bastardi v takovémto zpracování vůbec nemuseli vzniknout. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Morgoši ukázaní v tomto pokusu o film, jsou ve skutečnosti stokrát horší, přesto už tenhle cikánský, třikrát vyždímaný pytlíkový čajíček v lidech vzbuzoval hysterii a tak šílené reakce, že jsem neměl odvahu se na něj dobrovolně podívat střízlivý... no, včera jsem kupodivu zjistil, že ani ožralý, ale někam jsem si při veselém pogu a závěrečném skoku na gauč zakopl ovladač, a tak jsem byl nucen vidět většinu téměř vychrtlé Mangusty a té nechutné verbeže, která by zasloužila cyklon B. Takže, co k tomu veledílu napsat, snad jen to, že byl evidentně vydán rozkaz, aby herci, kteří hrát umí na to srali a byli tedy horší než uzoufaní ochotníci z Dolní Kyselé Prdele. Vše, co bych měl chuť napsat by bylo vymazáno, proto nevidím důvod se jakkoliv exponovat, navíc se oteplilo a černý držky mi pod oknem ladí ukradený kytáry, takže se nemám možnost soustředit a raději si půjdu odpočinout, abych nabral sil do rachoty, odvedl daně, aby tenhle hmyz mohl dál nerušeně šukat a množit se. A málem bych zapomněl, Radku99, ty jsi opravdu případ pro ředitelování na zvláštní, bože, ty jsi vůl. ()

Reklama

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na český poměry hodně neobvyklej a zajímavej film, bohužel filmařský totálně zabitej - i televizní filmy bejvaj často na o hodně lepší úrovni. Každopádně snímek u mě při sledování vyvolával touhu vraždit a to je dobře. Herecký výkony "dětí" (smradů) byly celkem dobrý a spratkovitost sem jim věřil. Další plus za houmlesáckýho Hájíčka, kterýho sem skoro nepoznal! Námět dobrej, scénář lehce na piču. A to znásilnění mohlo bejt delší, ani sem se u něj neudělal. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak... Velmi solidní české drama, které je založeno za reálném základě a můžeme vidět lidskou agresivitu, jak to může v dnešní době u nás v horších školách vypadat... Hodně mě tento film vtáhl a i dostal. Místy i negativně, proto, jak můžou být "děcka" hrozní, hnusní, bastardští... Nevím, myslím, že to je tak max. na 4 hvězdy, ale mě to tak chytlo, že dávám prostě 5, jinak bych sám sobě lhal... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bastardi sú lepší v komediálnej polohe než dramatickej, v ktorej by chceli trumfovať. Práve humor, ktorý do filmu vnášajú decká–neherci svojou prirodzenosťou a uzemňujúcimi hláškami, odľahčuje drámu, ktorá vyznieva miestami naivne až gíčovo (scéna v kostole). Čo je škoda, pretože sa v nej stráca tiež istá výpovedná hodnota bez servítkov vyslovenej pravdy o veciach, ktoré sme v českom celovečernom filme nevideli a zrejme ani neuvidíte. Tomáš Magnusek je veľký nadšenec do procesu tvorby filmov a na rozdiel od kadejakých kecalov ich aj nakrúca. Čoby scenárista sa ale skutočného úspechu dočká asi až na poli ľudovej komédie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Aby vůbec Kristýna Leichtová natočila scénu se znásilněním, musela si dát před natáčením trochu vína. (SidneyP)
  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama