Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadnu výnimočnosť v tomto filme nevidím a na Hačika to nemá ani zďaleka. Filmu chýba silná línia. Nie je tu poriadny vzťah pánovi, len ku komunite.  A tí ho oslavujú, ospevujú a pijú na jeho počesť, a pes im stále utečie alebo sa vráti späť. Ale dej absolútne plochý, nič sa tu dokopy nedeje, až to miestami prišlo ako film pre deti. Do smrti stáleho pána to bolo ešte ok, potom to šlo úplne dolu a celý emotívny moment bol zhrnutý do jednej smrti, ktorá nepriniesla ten slzavý efekt. Ľudská romantická linka tiež nič, pár vydarených vtipných momentov bolo, ale inak priemer a príde mi to, že to bolo natočené len pre zjavný úspech toho Hačika.  Až sa divím, že to je podľa skutočnosti. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama s pejskem, které milovníci tohoto živočišného druhu nezdravě nadhodnotili do nepochopitelných výšin. Pravda, že Austrálie je docela fotogenetické místo a herci jsou celkem sympatičtí. Příběhově to je nicméně ta samá šmíra, jako řada jiných filmů o pejscích, které jsem už měl tu smůlu vidět. Umírání - nucené slzičky - smrt - vynucené slzičky - láska - horko těžko vydojené slzičky - atd.. (ne nutně v tomto pořadí). Průměr za 2,5* a lehké bezvýznamné plus za solidní formální stránku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám zvířátka velmi rád a pejsky obzvlášť, přičemž nejenom v žaludku, tak zdejší nadšení sdílet úplně nemohu. Vlastně jej nemohu sdílet prakticky vůbec. Tento příběh mě nějak prostě nedokázal dojmout, ba dokonce ani pobavit. Tahle psí věrnost mi přijde úplně normální, soudě dle životních zkušeností. Ze sekce humoru se sem tam objeví příjemná historka tamějších australských vidláků. Většinu stopáže se bohužel neděje prakticky nic, některé mini příběhy jsou úplně trapné a člověk se tak maximálně může kochat příjemnou australskou pustinou. Dost otravným jsem shledal i ten románek, který naštěstí neměl dlouhého trvání. Nějak jsem tím vším proplul absolutně bez emocí a všechny nachystané kapesníčky budu muset použít pro nějakou jinou situaci. Ani pokud se pokusím být tím nejdobrosrdečnějším tvorem na Zemi, tak stejně více než hvězdu dát nedovedu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dampier. Vítejte v největším zapadákově pod sluncem, které, pokud vás nezabije, vás alespoň donutí mluvit plynně čínsky a ani k tomu nebudete potřebovat tenhle jazyk studovat. V tomhle místě vlastně žádný školy ani nejsou potřeba, je to spíš odkladiště všech, kteří chtějí na něco zapomenout nebo se tu uklidit před zákonem. Tady se nemusíte bát vyjít si do hospody jen ve špinavejch slipech na důkaz svýho chlapáctví, ale to neznamená, že nikoho nezajímáte. Právě naopak, každý ze ztroskotanců tady má totiž i srdce, ačkoliv by to jeden do nich neřekl. Vlastně ještě něco mají - Red Doga, prďáckýho (nebo spíš uprděnýho) psa, kterej na tu svojí komunitu taky nedá dopustit. No a já už teď taky ne ; ) A to tyhle zvířátkový filmy nemusím, obzvlášť podle skutečné události. Jenže když vedle vás na gauči sedí další divák a ještě k tomu čtyřnohej, kterej věčně po Redovi pokukuje, poštěkává a ničemu jinému nevěnuje pozornost, tak si říkáte, že tahle psí story je nezapomenutelná .. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama