Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas se objevují srovnání, která dávají sérii [REC] do paralely s Vetřelci. Chyba lávky přátelé, protože na těch prezentoval svou vizi pokaždé jiný tvůrce. Tohle není osobitý příspěvek k tématu, ale vydávení infikované krve do chřtánu dalšího dílu, kde Plaza ctí sérii jedině v tom, že nešetří červenou. Zbytek je sbírka ‚dafuq?‘ otázek nad dějem, chováním postav a i samotným tvůrčím přístupem, kdy naprosto selhávají pokusy o splatterovou komiku ve stylu Jacksonovy rané tvorby. Doufám, že Balagueró dá čtyřkou Plazovi alespoň ze tři výchovné pohlavky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když bych to bral jako pokračování geniálního Rec,musel bych dát nekompromisní odpad,ale když tu veškerou nenávist zkusim potlačit a budu to brát jako docela originální komedii,ty 2* vykouzlim.Těžko říct proč Paco Plaza vzal tenhle kult a doslova se na něj vykálel.Jestli mu všichni dokola tvrdili že je to mizerný režisér co se jen na Balagueróvi přiživil a chtěl jim vyvrátit že to není pravda,tak se mu to zcela jistě vůbec nepodařilo a jen všem dokázal,co už dávno stejně věděli,že je to prostě nula.I druhý díl je značně kvalitativně horší než jednička a je to hlavně v tom,že při natáčení měl většinu placu na starosti Paco.Nechápu proč nepojal film jako démonické vysvětlení ďábelského virusu.Genesis do celého konceptu zapadá pouze malými odkazy,za což je jeden z důvodů těch 2*.Líbilo se mi jak vykreslil oně nakažené,že při pohledu do zrcadla jsou vidět ty démoni.Nechápu proč je ale nechal běhat pomalu,když v prvních dvou dílech sou to rozjeté mašiny.Tam kde mohl tenhle Pičus vykouzlit atmosféru vše shodí dementní muzikou,která z toho chce nechce dělá komedii a to platí samozřejmě i o hereckých výkonech,které na mě působili vyloženě parodicky.On rozdíl mezi hororem a komedií není nikdy moc veliký.Pro horor musíte umět prostě vážně hrát a režírovat a když si ujasníme, že Paco hrát ani režírovat neumí a herci které obsadil rovněž ne,zbývá už jen přenádherná Leticia Dolera,která tak trochu hrát umí a co víc s motorovkou a odhaleným stehnem mě nutí přihodit tu 2*.Jinak se nedá ani mluvit o zklamání,už díky recenzím a pár komentářům mě bylo jasné že tohle se nepovedlo a nezbývá než rychle zapomenout na tenhle béčkový brak jednoho imbecilního dementa,který zprznil vše na čem stál první i druhý díl a věřit,že Balagueró nesežral stejný houby jako Plaza a 4řkou nám všem vrátí naději a nechá Rec zakončit s úctou,napětím a strachem,jaké si zaslouží,jinak totiž pro mě tale série skončí tam,kde začala a to u prvního dílu,který už bohužel podle mě zůstane nepřekonán. 35% ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme krásnu postupku. Tretí RECtálny film má odo mňa 1*. Dúfam, že slovo rectálny som nikomu neprebrala, pretože v poslednej dobe tu padajú sprosté obvinenia z kopírovania ale prisahám, že ma to napadlo z mojej vlastnej prázdnej hlavy a akékoľvek zhody sú náhodné. Nemôžem si pomôcť ale čo nový Rec to nová sračka. Milujúci sa nemŕtvi, ktorí spolu držia aj po smrti, ktorá ich vlastne rozdelila? Čo to bude nabudúce, svadobný obrad nemŕtvych? Plodenie malých zombíčat? A teda ja vám neviem ale prečo v zombie filme musí byť vždy jeden tlstý? Vždy potom viem, ktorý z nich bude určite zombie, no presne tak vždy ten najviac rôsolovitý alebo ten čo sa najviac podobá na fotku verbala. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Od [REC]³ Génesis som čakal dve veci: Za prvé, že sa mytologia filmu o nákaze, posadnutí (a bohvie o čom veštkom to je) sa viac priblíži a divákovi ukáže ako to vôbec začalo a čo všetko za tým je. Za druhé, že sa séria opäť pohne do vôd originality a tentokrát aj Plaza predvedie nejakú novinku. Zo spomínaného film sa splnila asi tak 1/10. Mytologia na bode mrazu. Pes s besnotou, pohryznutie a jeden záber na TV kde sa odohrávajú udalosti z prvého dielu? To je rana pod pás. Genesis je klasický zombie film, film o nákaze a nič viac (a dokonca nijak extra dobrý). Nadväznosť na prvé dva diely minimálna. Plazovi by som ruky odťal za to, že do filmu vsunul vtipné prvky a tým pádom zabil akúkoľvek vážnosť a atmosféra sa nemala ani kedy dostaviť. Zbytočný diel, ktorý ani nemusel vzniknuť, pretože sa vlastne nič nové nestalo. Dúfam, že [REC] Apocalypse toho ukáže viac a splní vysoké očakávania. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Teď už chápu, proč jsou fanoušci této série tak rozezleni. Předchozí dva díly se mi sice nijak zvlášť nelíbily, ale nedá se říct, že by šlo o nepovedené filmy. Tady selhává vše. Nejdříve se na svět díváme očima několika kamer z rukou hostů, což je přinejmenším zajímavé. Pak ale přijde první WTF a najednou je film snímán klasickou kamerou, která se s ruční kamerou střídá, což naprosto láme děj a logiku. Celý film je pak výsměchem zombie žánru, trapným lekačkám a rádoby srdcervoucím scénám. Až ke konci mi docvaklo, že režisér a scénárista se nejspíše snaží brnkat na humornou notu ve stylu Jacksonova Braindead. To ale pánové nepochopili, že s nadhledem měl být film podán od začátku. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama