Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rec 3 neukáže nic nového a také nijak neoslní. První dojem byl samozřejmě horší, ten druhý je o něco lepší. Musím uznat, že pár scén je snesitelných, ale oproti předchozím dílům jde o hrstku, která tuto tupou podívanou nemůže zachránit. REC 3 je klišé záležitost a obrovský masakr, který nemá s REC sérií kromě názvu společného nic. Diváka nejvíce zklame odstoupení z Found Footage stylu. Proto by měl jít do filmu s tím, že nejde o Rec 3, ale o typickou zombie podívanou. Pokud bych to bral tak, dal bych 3*, ale jelikož jsem čekal úplně něco jiného a jsem zklamaný a Plaza "zničil" sérii Rec, musím jít s hodnocením dolů.. 4/10 = 40% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Od [REC]³ Génesis som čakal dve veci: Za prvé, že sa mytologia filmu o nákaze, posadnutí (a bohvie o čom veštkom to je) sa viac priblíži a divákovi ukáže ako to vôbec začalo a čo všetko za tým je. Za druhé, že sa séria opäť pohne do vôd originality a tentokrát aj Plaza predvedie nejakú novinku. Zo spomínaného film sa splnila asi tak 1/10. Mytologia na bode mrazu. Pes s besnotou, pohryznutie a jeden záber na TV kde sa odohrávajú udalosti z prvého dielu? To je rana pod pás. Genesis je klasický zombie film, film o nákaze a nič viac (a dokonca nijak extra dobrý). Nadväznosť na prvé dva diely minimálna. Plazovi by som ruky odťal za to, že do filmu vsunul vtipné prvky a tým pádom zabil akúkoľvek vážnosť a atmosféra sa nemala ani kedy dostaviť. Zbytočný diel, ktorý ani nemusel vzniknuť, pretože sa vlastne nič nové nestalo. Dúfam, že [REC] Apocalypse toho ukáže viac a splní vysoké očakávania. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil REC 3 Genesis, tak už jsem viděl zdejší chabé hodnocení, takže mé očekávání bylo, že vysolím jasnej odpad. Nakonec jsem byl ale mile překvapený, že na odpad to není. Několik scén je parádních a zombíci jsou docela věrní. Nicméně o strachu nemůže být řec a navíc jako prequel či genesis to bohužel nefunguje. Stále nevíme, odkud se virus vzal a jaký má charakter, víme jen, že se šíří kousnutím a že mu nelahodí citace z Bible. Náboženský virus? Plazo-Balaguero, to jste nemohli vymyslet něco uvěřitelnějšího? Za tento díl, který nic neobjasnil tedy dávám 40% a snad bude Apokalypsa výrazně lepší. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už druhý diel zbytočne všetko vysvetľoval a tak odbúraval desivú atmosféru originálu. Tretie pokračovanie si ide vlastnou cestou, udalosti sa odohrávajú v tom istom čase ako originál, len na inom mieste. Zabehnutý štýl roztrasenej ručnej kamery sa opustí po úvodných 20 minútach a ukazuje filmovejšiu verziu nákazy. Opúšťa sa tým však aj atmosféra (strach z neznámeho tak príjemný v prvom diely) a miesto strachu sa pridáva na dynamike. Celý film ubehne rýchlo, ale človek sa nezbaví pocitu, že je to už len zanedbateľný prídavok do veľkého množstva zombie hororov, ktorý okrem krvavej svadby neukazuje nič zaujímavé. Chcelo to rozhodne viac humoru alebo viac hororu. Ostalo to niekde v strede a nič nie je poriadne. Tak trochu zbytočný film. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama