Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkompletoval konečně tuhle kdysi nadějnou španělskou sérii a je mi z toho vlastně dost smutno.Rec byl v roce 2007 neskutečným hororovým zjevením, ještě nikdy jsem neviděl film o ''zombie'' který by byl tak neskutečně děsivý, krvavý a strhující.Okamžitě jsem si film oblíbil a jako hororovej nadšenec si ho hned zařadil do svých oblíbených žánrových filmů, no a potom už to šlo jenom dolu.Dvojka byla sice pořád slušná, ale napětí už bylo pryč a uječená policejní jednotka mě spíš rozesmívala a vše zachránil jen konec s démonickou Manuelou Velasco.Podle názvů pokračovaní jsme všichni čekali propuknutí viru do měst a totální společenský rozklad a ve čtyřce nějakou misi posledních lidí někde z Vatikánu na záchranu zbytků lidstva, jenže pánové Plaza a Balagueró asi chtěli šetřit a vydělávat, tak vznikla nejdřív nějaká podivná parodie od Plazy, která se bůh ví proč přesunula někam na svatbu a z hororu se stala komedie, kterou Plaza zničil hlavně tou imbecilní hudbou a po týhle ráně do zad jsme s obavami čekali na otce série jak jí zakončí a hle, z temného a originálního námětu se ve čtyřce stalo regulérní Halywůdský béčko, plný krve, akce a nulového napětí nebo byť jen náznaku nějaké hororové atmosféry.Scénář je místy plný totálních pičovin, všichni furt jen řvou a nesnesitelně a hystericky včetně nakažených, který mě připadali jako podebraný svině.Na Rec 4 může fandu jedničky potěšit jedině odkaz na první a snad i druhý díl, což je fajn začátek v domě, pár flashbacků a samozřejmě Manuela Velasco.Smutné je, že poslední dva díly měly být absolutním apokalyptickým a postapokalyptickým nářezem s temnou španělskou atmosférou a místo toho jsme se dočkali dvou bezduchých amerických béček, na kterých je nejlepší kundička ve svatebních šatech s motorovkou Leticia Dolera a kundička v bílém tričku s motorem od člunu Manuela Velasco a to je dost smutné.50%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Považujme to za ďalšiu z tuctových zombie pakárni, kde sa veľa kričí, strieľa, kuše a seká. Pokračuje to v zavedenej mytológii predchádzajúcich častí ( takže mať ich napozerané je s určitosťou nutné ), ale nijako viac ju nerozvíja. Ono vlastne to ani nieje potrebné, všetci sme predsa čakali len ďalšiu z tuctových zombie pakárni. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když se někdo podívá, jak jsem hodnotila jednotlivé díly REC, asi neporozumí.. Prvnímu jsem málem dala plný počet, protože to prostě bylo ono, stísněná atmosféra, fajný dům, kamera-klapka- jedeem. Ale umírnila jsem se na čtyři, protože jsem to poměřovala s neméně drásavým Kruhem.. Druhý REC byl ovela slabší, ale i tak jsem mu dala čtyři, protože.. musím mít důvod? Ne? Tak dobře ;-). Třetí REC jsem vynechala ze zdravotních důvodů a hurá pojďme na čtvrtý, který je milým překvapením, byť zdejší hodnocení svědčí spíše o opaku. REC v hranatých závorkách značí, že nejedeme na plný plyn o jedné dvou kamerách, ale máme i "normální" záběry. Záběry na infikované lidičky s krví podlitýma očima, kteří mají jediné nové hobby- kousat do dalších lidí, kteří před nimi s jekem utíkají. Jelikož se děj odehrává na lodi, je patrné, že prostor je lehce omezený a plavání v rozbouřeném moři si necháte jako poslední alternativu. Za mě osobně 4*, ale jsou to jiné čtyři než za první díl a úplně jiné čtyři než za dvojku. Kapiš? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SITUACE JE KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. UŽ SI NEMŮŽEME DOVOLIT VÍC CHYB.…“ /// Po povinný rekapitulaci z činžáku – páč si fakt hovno pamatuju, se ocitnem na lodi. Plovoucí laboratoř, na který je nakonec víc osazenstva, než bych čekal. Virus si furt mele tu svoji, takže o zábavu bude postaráno a není moc důležitý, kdo všechno zařve. Inteligenci a originalitu nechali na souši, ale nějaký krve se při honičkách mezi zdravejma a nemocnejma dočkáme. Situace se stává zoufalou a navíc to komplikuje časovej odpočet. Takže drama jako prase. Co vám budu vykládat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při francouzáku mi strčil(a) jazyk až do žaludku. 2.) Před virem zdrhám parníkem. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama