Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Angelic-77

všechny recenze uživatele

Místy až moc předvídatelná a jednoduchá teenage pohádka, která se zjevně inspirovala u úspěšnější a z mého pohledu i povedenější Gossip girl. Když chcete na tři čtvrtě hodiny vypnout mozek a pobavit se u některých primitivních zápletek, u kterých nemusíte ani na vteřinu přemýšlet, jelikož vám hned vzápětí tvůrci Pretty little liars polopaticky naservírují rozuzlení, tak by měl být tenhle seriál jasná volba. Zatímco zmiňovanou Gossip girl v pohodě zkousnou lidi ve věku 20+, tenhle seriál je skutečně jen pro teenagery, z toho důvodu ho ani nebudu hodnotit, poněvadž by to bylo z mé pozice neobjektivní. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

V kostce - čtyři středoškolské übersamice, které obtěžuje jejich mrtvá kamarádka. Zní to pitomě, ale ve výsledku to není tak hrozné. Mrtvá kamarádka je skutečně mrtvá, jen si někdo s děvčaty pod jménem nebožky pohrává a dělá to skutečně bravurně. Ústřední zápletka se díl po dílu rozrůstá do mnohem větších rozměrů, podezřelých přibývá a ubývá a ozvěny minulosti doléhají na hlavní hrdinky čím dál tím víc. Atmosféra a vůbec celé ztvárnění prostředí má šmrnc a jen podtrhuje podivný příběh. Samozřejmě se každý díl, vzhledem k cílové skupině diváků (tedy spíše divaček), neobejde bez typických vztahových a rodinných "problémů". Je to prostě takový holčičí soft-horror, který se hned tak neokouká. Hvězdičkové hodnocení platí pro první sérii, u druhé si odečtěte hvězdičku. Zjevně se s druhou řadou moc nepočítalo a na scénáři, který už začíná být až absurdní, to jde dost poznat. ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem od seriálu nemohla odtrhnout oči, ale časem mně to nějak přestalo bavit. Stále, ale patří k mým nejoblíbenějším seriálům už jen proto, že je to celé takové záhadné a tajemné a přitom to není strašidelné. Častokrát už jsem si myslela, že jsem všemu přišla na kloub, ale nakonec zjistím, že je to vlastně úplně jinak a ta nevědomost, kdo je A. je prostě nejlepší. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Už hneď v priebehu pilota som z tohto seriálu mala zmiešané pocity. O čo sa vlastne postavy snažia svojim nelogickým konaním? Hovorím o tom, že jeden bozk a hneď je z toho veľké halo. wtf people? long story short - they are exaggerating things. Nespočetné množstvo predvídateľných scén, pre mňa najokatejšie boli scény medzi školačkou a učiteľom. Sledovanie ďalších epizód hlavne kvôli krásnej Shay Mitchell. Neskôr pre najnormálnejšiu (prvé 2 série) postavu, Toby. Časom ma tento divný seriál začal baviť, no vo svojej podstate, čisto iba pre mysterióznu zložku. Tak ako to vidím ja je, že tento seriál má v sebe potenciál, ktorý by sa využil na vyššie hodnotenie, keby hlavné protagonistky neboli namachlené, nezrelé, naivné, hlúpučké 16r dievčatká (tváriace sa, že majú 20, a skúsenosti nie veľmi bystrých 30-tničiek) s ich nezmyselnými milostnými vzťahmi. 1.séria - Hlúpučké školačky sú amatérky, neschopné vytvoriť plán na obranu proti A, a ktoré dávajú A príležitosti how to screw with them. No odrazu v 2.sérií (they think) they know how to play hard. Bottom line - sledovanie tohto... (nech je to čokoľvek)... kvôli handrám, sa oplatí. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lhářky jsem si zamilovala ještě před první epizodou a je znát, že můj instinkt není úplně mimo. :) Četla jsem dokonce knihu a jo... v knize je samozřejmě mnoho věcí jinak, ale to neberu jako prohru nýbrž jako skvělý důvod proč číst knihy i sledovat seriál. Žádné velké spoilery se na úkor druhého nekonají. Konečně se také někde zase objevuje Holly Marie Combs. Doufám a pevně věřím v to, že si Pretty Little Liars udrží vysokou kvalitu ještě dlouho. Z postav mám nejraději Arii, hodně ráda mám i Spencer, protože Lucy Hale a Troian Bellisario jsou asi herecky nejsilnější. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Autorka knižnej predlohy Sara Shepard si zahrala ako hosť - stvárnila zastupujúcu učiteľku angličtiny. (Cherry_Bomb)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama