Reklama

Reklama

Mladý pár, George s Lindou, se rozhodnou pro nákup garsoniéry v luxusní čtvrti West Village v New Yorku. Uvědomují si, že splátky budou příliš vysoké, nicméně Linda věří, že prodá svůj dokumentární film o tučňácích, a George doufá v brzké povýšení. Lindin film ovšem HBO zamítne a vzápětí George ze dne na den přijde o práci. Vzhledem ke stávající recesi nemají ani oba mladí lidé šanci sehnat si jinou práci a nové garsonky se mohou zbavit jen s velkou ztrátou. Nezbývá jim než přijmout nabídku Georgeova nesnesitelného bratra Ricka, který může George zaměstnat ve své firmě v Atlantě. Zatím mohou bydlet v jeho vile. Cestou do Atlanty dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže? (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer

Recenze (171)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jennifer Aniston mám rád a vyhľadávam ich a ak by tu nebola, po filme nikdy nesiahnem. To vraví za všetko. Označenie komédia sedí, len občas je problém nájsť si scénu, pri ktorej sa úprimne zasmejete..napríklad úplne obyčajná nehoda auta v jazere..it happens. Na viac než jedno pozretie určite nie, hoci Alan Alda sa snaží zo všetkých síl a ide mu to. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším odkud vycházela luksatka z obsahu filmu, ale připadá mi, že přeložila úplně jiný obsah. Nejde tu o konflikt vesnice vs město, ale život v hipisácké komuně vs obyčejný život pracujícího člověka. Navíc hrdinové si vůbec nemyslí, že jsou burani. O co tedy jde (nebojte, bez spoilerování), mladý manželský pár přijde o práci v New Yorku a je nucen se z něho odstěhovat. Pár tedy odjede za bratrem manžela, který mu nabízí práci. Cestou však narazí na hipísáckou komunu, která je nadchne, takže najednou neví, zda by tohle nebyl lepší způsob života. Toto vše se odehraje v prvních 10 minutách. Nicméně i průměrný divák asi tuší, jak to v americkém filmu dopadne? Co myslíte, zůstanou s hipísákama a budou vesele fetovat až do smrti? Jak jste tedy pochopili, od tohodle filmu rozhodně nelze očekávat nějaký překvapivý děj. Vše plyne podle zažité šablony a typizovaných postav, vše už bylo stokrát jinde. Má tedy smysl se na film dívat? Řekl bych, že má smysl jej proklikat. Jsou tu slabší scény i poměrně vydařené gagy. Mně se nejvíc líbila scéna jízdy autem z New Yorku. Jenže konec je tak klasicky přeslazený a kýčovitý, až člověk lituje, že se na to vůbec díval. Asi o nic nepřijdete, když zvolíte jinou, lépe hodnocenou komedii. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel hlavně kvůli Jennifer Aniston. No dobře, taky ještě kvůli Alanovi Aldovi. Říkal jsem si, že i když má tahle komedie tady tak nízký hodnocení, tihle herci mě prostě zklamat nemůžou. A hlavně, tohle hodnocení jsem tu naprosto ignoroval, prostě jsem se těšil na fajnovou komedii. Ale podruhý za jeden den mě hlavní herci brutálně zklamali. Jednou Adam Sandler u Jack a Jill a teď Jennifer Aniston v Tohle je ráj. Ve skutečnosti to není úplně špatnej film, ale některé scény jsou fakt na poblití, než na zasmátí. Třeba porod "na přírodno". Každopádně Jennifer do filmu šla naplno. Dokonce i ukázala víc, než jenom nohy, i když pod záštitou cenzurovaných kostiček. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tuhle v sobotu večer řekl, že jsem si už dlouho nedal nějakou milou romantickou komedii a tak jsem neváhal a šáhl jsem po Wanderlust. Účast nádherné Jennifer Aniston a opravdu hodně sympatického Paula Rudda pro mě totiž byla dostatečnou zárukou, že bych se u toho mohl spolu s manželkou příjemně pobavit, oba dva navíc mají na tyto role ,,patent" a k tomu i předešlý film Davida Waina, Velcí bratři byla neskutečná prdel, skvělá zábava. No, nebudu to natahovat, šáhl jsem vedle. Krutě vedle. A manželka mě málem sežrala i s botama 8D. Wanderlust je totiž jednoduše jedna velká, nudná sračka. Aniston je tu sice očekávaně nádherná a Rudd sympaťák jak bejk, co s tím ale, když to vše okolo je fakt hrozný. Jednak zápletka. To snad nemohl myslet nikdo vážně. Tuctová, nudná, pomalá, nevýrazná, bez humoru, bez stylu, děs. Všechny postavy tu pak vystupují jako chovanci nějakýho ústavu, nejsou při tom ovšem ani trochu vtipní, spíš se jen předháňějí v trapnosti a omezenosti. Celá ta neohrabanost na mě zkrátka zapůsobila strnule, naivně, zbytečně, za celou dobu jsem se ani nepousmál, spíš jsem jen kroutil hlavou, co to zas nějaký usoplený trouba vymyslel za nehoráznou nudu. Kdyby tu byl tedy alespoň nějaký ten hrubozrný humor, ale ten je tu reprezentován jen bimbajícím se lofasem v každé třetí scéně, a to na mě fakt nezabralo. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston se objevuje v další komedii a k ruce má zkušeného Paula Rudda. Jako manželský pár stižený okolnostmi se ti dva ocitnou v polozapomenuté hippie komunitě, kterou vede Alan Alda. Až na pár situací nejsou často odvážně improvizované vtipy tak úderné a šokující, jak by se dalo čekat. Tohle je ráj je ve výsledku obyčejná, průměrná podívaná pro lehké zasmání s bonusovým morálním poučením na šťastném konci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Wayna Davidsona měl původně ztvárnit Fred Armisen, nakonec jej ale nahradil Joe Lo Truglio. (R´Hell)
  • Jennifer Aniston na poslední chvíli požádala o vystřižení scény, ve které odhalila prsa. Důvodem měl být její vztah s Justinem Therouxem, s kterým se seznámila během natáčení. (Sufferer)
  • Pro Jennifer Aniston a Paula Rudda se nejedná o první spolupráci. Společně si zahráli již v seriálu Přátelé (od r. 1994) a filmu Objekt mé touhy (1998), kde mimo jiné jednu z vedlejších postav ztvárnil i Alan Alda, který se na tomto filmu také podílel. (Elbarto08)

Reklama

Reklama