Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je to stále pořád ta samá písnička a ačkoliv nezní falešně, tak i ta nejlepší se časem oposlouchá, což je přesně tento případ. Moralizování z hlediska rodiny mi lezlo na nervy a dcerunka Broskvička není pro mě roztomilé dětské stvoření, ale příšerný trapný harant, kterého bych s chutí nakopnul. Lenochod Sid(nebo co to je) je pro mě už okoukaný a sympatie mamuta se také vytratily do neznáma. Od druhého a třetího dílu přišlo sice mírné zlepšení, ale i tak to jde s touhle ságou od desíti k pěti. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Duchovní otec Carlos Saldanha sérii opustil a na jeho místo se posadil Steve Martino, který vlastně neměl ani moc co pokazit. Pro mě osobně se jedná o sérii, která mě nikdy zcela za srdce nechytila. Je to celé takové užvatlané a miminkovské. Osudy dcery Broskvičky mě byly notně ukradeny. Spíše bych si přál více času pro pirátskou sebranku, stejně jako pro dvojici vačičáků. Kdybychom ze sérii vyloučili Mannyho, Sida a Diega a místo nich ponechali výše uvedené + Bucka z minulého dílu mohli by zmínění klidně pobíhát pralesem a lovit třeba nějakého mimozemského zabijáka. To by byl panečku animák přesně podle mého gusta. Místo toho v každém díle řešíme, kdy se Manny vrátí ke své rodině, jak je důležitá smečka a na závěr nás čeká nějaké to ponaučení. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne spousta klišé, málo humoru, hodně vykrádaček, přílišné soustředění na 3D - piráti mi přišli jako sbírka neuvěřitelných exotů, písnička jak z nevěstince, navíc i přes tu krátkou stopáž mi to přišlo nekonečné. Skutečně jedinou povedenou je šavlozubí tygřice. (Nevím proč, ale chvílemi mi to připomínalo Vodní svět s Costnerem.) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přesto, že to je již třetí pokračování a vše je založeno na tom, vyždímat z toho co se dá, jedná se pořád o slušný a zábavný animák, který potěší hlavně skalní fanoušky série, kterou proslavila veverka a její neústálý hon za neposlušným žaludem (i zde si jí divák užije víc než dost). Bohužel však nemá film nic (vyjma nového příběhu a nových postaviček) čím by se výrazně odlišoval od předchozích příběhů a já už ani nevím, o co šlo v těch předchozích. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Nevím, jestli to bylo tak nezáživné, nebo mi vadil dabing, nebo jsem jen klimbal únavou, ale už od začátku jsem se nedokázal na sedačce uvelebit tak, abych měl nerušený zážitek, a po chvíli jsem chtěl dělat všechno možné, jen ne se dívat. Ke konci jsem se trochu probral, ale pro změnu mě zpražily nevkusné roztancované závěrečné titulky. 3D bylo ok, i když by to chtělo vyšší snímkovou frekvenci - u blízkých akčních scén byla znát snímkovitost. # [viděno: kino, 3D, dabing] # příběh 5 | hudba 8 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 (ale ještě si to zopáknu, dneska jsem fakt nebyl ve formě) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama