Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (721)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[76%] Paráda, počtvrté tu máme dobu ledovou a tentokrát v pohybu! ;) První dva díly mě moc nebavily, ale dokázal jsem je aspon lehce nadprůměrně ocenit. Trojka mě překvapila a téměř nadchla a tato čtyřka? Ta moc za skvělou trojkou nezaostává, takže jsem rád a překvapen, že mě doposud sedl třetí a tento čtvrtý díl víc než první dva. Dějem je to zde alespoň něco jiného a záporácký opičák mě spíš pobavil, než abych se ho bál – ale o to zde určitě šlo. Veverčák Scrat opět nezklamal, zde byl snad nejlepší ze všech dílů. Takže i když jsou další díly už slabší hodnocením co čtu, tak já se přesto na ně těším, minimálně na následující pátý díl s podnázvem Mamutí drcnutí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako předchozí díl, ale koukatelné to je. Vtípky jsem napočítal 4, minut stopáže 121. Začal jsem nenávidět zhruba polovinu hlavních postav. Naprosto nejvíce se mi protivila lenochodí důchodkyně, a to stav k důchodcům mám velmi pěkný. Vlastně neutrální. Animace je naprosto okouzlující a těžko by v současnosti člověk hledal lepší. Příběh za mnoho nestojí a je určen výhradně dětem. Na druhou stranu minipříběh o něčem jako veverka a oříšku vždy pohladí srdíčko. Celkově dávám lepší 2*. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne spousta klišé, málo humoru, hodně vykrádaček, přílišné soustředění na 3D - piráti mi přišli jako sbírka neuvěřitelných exotů, písnička jak z nevěstince, navíc i přes tu krátkou stopáž mi to přišlo nekonečné. Skutečně jedinou povedenou je šavlozubí tygřice. (Nevím proč, ale chvílemi mi to připomínalo Vodní svět s Costnerem.) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)
  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom "Blowing Bubbles". (tarponko)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama