Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Joaquin si za přeměnu sebe sama v lidskou trosku, za tu odvahu stát se hvězdou i za mikrofonem (ať už je ten hip-hop jeho budoucností vysněnou či fiktivní) a tím se před tolika lidmi odepsat (a možná si tím i radikálně pošramotit svoji budoucnost) zaslouží hvězdiček alespoň pět. Ovšem dokument samotný mě spíše nudil. Vadila mi ta všudypřítomná kamera, která si v některých chvílích nedokázala držet odstup, což svědčilo spíše o jednoznačném kalkulu. Sám jsem zvědavý, jakou cestou se teď Joaquin "Moterfucker" Phoenix vydá dál. Jako herec mne rozhodně zklamat asi nemůže, ale jeho cédéčka bych asi neměl chuť poslouchat. ()

aluna odpad!

všechny recenze uživatele

"Hate me or like me, just don't misunderstand me." No a to mi právě nejde. Nechápu, co to celý mělo za smysl, jako kritika Hollywoodu to naprosto selhává a zůstává jen kritikou jednoho pitomce, co si zničil kariéru. Má bejt poselstvím, že když jste v něčem dobrej, ale nesnášíte to a opustíte pro něco v čem nejste nic moc, tak že se v tomhle krutým světě asi neprosadíte? Nebo to, že přestože mluvíte, vypadáte a vůbec jste jako buran, většina lidí s váma pořád bude jednat celkem ohleduplně? Nebo snad nám chce sdělit ponaučení, že když se budete ke svým bližním chovat dlouhodobě jako kretén, nakonec se vám vyserou na hlavu? Je to originální, ale asi jako záznam mojí vlastní kolonoskopie vydávanej za film, nikoho to moc zajímat nebude, navíc je fiktivní dokument podobně zábavnej a vyvolává podobný pocity - jakože: "dá se to přežít, ale příjemný to není a celou dobu je vám trochu trapně". Místo závěrečný exotický koupačky s tklivou hudbou (btw. slušnej střih a ono režie vůbec není marná, ale co z toho, když je to celý k ničemu), která měla asi představovat prostor pro nějakou lítost, se tam mohl ukázat zase starej dobrej Jekyll místo Hydea a vysvětlit nám, ťulpasům, co tím chtěli říct. Sorry hoši, mám vás ráda, ale "trapný" je přídavný jméno, který bych vybrala za všechny, kdybych to musela vystihnout jedním slovem. "Divný" a "zbytečný" by následovalo. Kladný přívlastky jako "originální" a "odvážný" bych musela chvíli lovit. Ale jedno musim uznat: vždycky se lehce usměju, když vidím postavy ve filmech zvracet jen tu trošku, co se jim vejde do pusy a uvěřitelnost nahrazujou hekáním a kašlem, Joaquin to vzal konečně autenticky z gruntu (chápej: až z paty) - takhle se bleje, Hollywoode! ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Tak to mi hlava nebere, ale jestli to všechno opravdu Joaquin Phoenix hrál a Casey Affleck zrežíroval, tak jsou pro mě mistři filmu.. Jasně ten dokument je zdlouhavej a místy blbej jako noha, ale přesáhl do hrané reality-show smyšlené osobnosti, která si půjčila jméno a tvář známého herce.. Zkrátka psycho.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu napsat, že I'm Still Here byl jeden z těch filmů, kde byla vysloveně dřina ho přelousknout celý bez použití rychloposuvu, ale tu chuť jsem měla mockrát. Nevím přesně co tím oba kluci sledovali, protože moje hlava to všechno nestačila pobrat a chvílemi jsem měla silně smíšené a nepříjemné pocity. Joaquine chtěla bych vidět tvou skutečnou duši a tvé skutečné srdce, což se ale mně pozemšťance nikdy nepodaří. ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Joaquin Pheonix aka Trol Master. koukat se na to moc nedalo a posouval sem, ale obrovskej respekt za to jak si jeden z nej. herců ze sebe dokáže udělat tak absolutní prdel a všechny tak totálně trolit :D wowowwow. :D  místama sem se tak hodně smál jak sere na nějaké "mělo by se" a "měl bych" absolutní hra s charakterem, hra s egem. (ale ja jasný že toho trola v sobě samozřejmě má i přirozeně, jinak by to takhle moc dobře nedal) :D ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)
  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)

Reklama

Reklama