Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, film mal na začiatku našliapnuté na poriadny hororový kúsok. Hlavne svojím príbehom. Ale ako sa to všetko prehĺbilo do druhej polovice filmu, tak som sa začal mierne nudiť. Sem-tam bola nejaká dobrá scéna s mrazivou atmosférou, ale bolo ich strašne málo. Niečo tam bolo z El Orfanato, niečo z El Espinazo del Diablo, ale k týmto filmom sa The Awakening priblížil len z časti. Podľa mňa by ani neuškodilo, kebyže koniec príde o niečo skôr. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě Procitnutí takhle sejme. Donedávna jsem o něm ani nevěděl. Byla to pro mě jedna z těch mnoha generických duchařin, kterých se v tý době objevily mraky, a úplně mně proplula pod radarem. Jenže teď jsem objevil Stephena Volka. Britskýho hororovýho scénáristu, kterej má na triku osmdesátkovou podivnost Gothic a Friedkinovu Chůvu. Já ho teda začal registrovat až teď, když mně udělal radost kanadským Polibkem a stylovým Oktanovým kultem. Navíc taky napsal kultovní televizák Ghostwatch a populární sérii Afterlife. Moc pěkný portfolio, řekl bych. Standardní kvalita udržovaná přes třicet let, to neumí každej. Takže jsem si sehnal i Procitnutí, nenechal se odradit totálně podstřeleným hodnocením a šel do toho. A film mě naprosto pohltil. Ze začátku jsem byl nedůvěřivej, ale Volk je suverénní tvůrce, a Murphy jako režisér odvedl špičkovou práci. Na to, že je film poměrně delší, tak mu nikdy nespadne řetěz, ba co víc, ke konci pekelně graduje a já napětím ani nedýchal. Herci jsou skvostní, charaktery a jejich motivace uvěřitelný, atmosféra perfektní, kamera úchvatná a hudba víc než výborná. Tohle se zkrátka povedlo. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela slušná duchařina, která na každém druhém kroku vykrádá své úspěšnější a o pár let starší bratříčky... Což mi ani tak nevadilo, jako to, že měl film našlápnuto na parádní kousek a mé naděje nenaplnil... První polovina je vynikající, obsazení se povedlo, zejména ústřední dvojice je hodně sympatická, pár lekaček funguje docela slušně, proti atmosféře a hudbě člověk také nemůže říct ani slovo... Naopak prázdná internátní škola zůstala trestuhodně nevyužita a od druhé půle se začne snímek podivně natahovat až k notně překombinované pointě, která tenhle kus slušně pohřbívá... Takže za mě ničím neurážející průměr, přestože po jeho shlédnutí zůstává lehká pachuť plně nevyužité šance... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak dobře to začínalo! Sympatická kikina, která díky svému pragmatismu neskončila s pěti fakanama u plotny, loví falešné spiritisty a dostane šolich, který smrdí opravdovým duchem, nezpůsobeným pikslou fazolí. Temné, ponuré, nadějné. Člověk měl až pocit, že hledí už na druhou paní Černou za měsíc. A pak se to náhle zvrhlo ve strašlivou, plagiátorskou pičózu! Sotva duch udělá své první bubu, jmou se Ti druzí hledat v Sirotčinci Šestý smysl a začíná romanticko - klišovité prdění ukončené řídkým, žlutohnědým maglajzem, klouzajíím směr žumpa. Horor / Thriller / Harlekýn ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama