Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky moří a žraloků - možná. Jinak naprosto nudný film, který dokáže diváka uspat. Nakonec příjde finále, které ale celkový dojem z propadáku nezachrání. Jediné co oceňuji - proto alespoň jedna hvězda - jsou krásné záběry žraloků a snaha dosáhnout reálného snímku. Proč je to jenom ale tak dlouhé? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film byl dobrej po celou dobu co měla na sobě Halle džínový sexy kraťásky, tedy celý dvě minuty. Pak si do filmu zavedla úřední hodiny nuda obecná a začala velmi tvrdě pracovat. Zapíchla to asi 13 minut před koncem ve kterém se odehrává strhující finále. Sice se odehrává za tmy, ale zase slyšíme šplouchání a bublání což nám dává pocit že jsme ve vaně a po skončení filmu tak ušetříme za vodný a za stočný, protože nám tak stačí už jen sprška, nejlépe studená, aby jsme se z tohohle majstrštyku vzpamatovali a ještě ušetřili za teplou vodu. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Neviem čo na to povedať. Dark Tide je pre mňa úplne zbytočným filmom. Videl som mnoho filmov o žralokoch, niektoré vynikajúce iné zas priblblé. Stále nechápem ako sa taká herečka ,ešte k tomu oscarová mohla nahovoriť na takú nudnú blbinu. Je pravdou, že som ju už dlho nikde nevidel hrať, ale že by bola až taká zúfalá? Tento film obsahuje 3 dobré scény, na začiatku, v strede a na konci. Všetko medzi tým je totálna prekecaná nuda. Jediný bod dávam za reálne natočené žraloky (neviem či ,alebo vôbec bola nejaká scéna natočená s digitálnym žralokom), na ktoré som sa díval s väčším nadšením ako na poloobnaženú stále sexy Halle Berry. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád filmy o moři, potápěčích a žralocích. Zvlášť když se mezi těmito živly a lidmi vyskytne zbohatlické rozmarné prase, které nerespektuje nic co mu kdokoliv řekne. Berryová stále šikovná kost jako zkušená plavačka se žraloky poskytne milionáři jízdu jakou si nepředstavoval ani v nejhorších snech... ()

tron 

všechny recenze uživatele

2,5*. Nie je to céčko, "len" strašná, neskutočná nuda. Temnému prílivu treba priznať pár bodov k dobru minimálne za snahu o budovanie atmosféry (pohľady na pochmúrne, až podozrivo tiché more, nad ktorým nízko visia mračná, z ktorých sa onedlho rozpúta pekelná búrka, azda by to s prižmúrenými oboma očami mohlo dakomu pripomenúť skvelé Otvorené more). Nejedná sa o klasický žraločí krvák. Žralok sa objaví v úvode, žralok sa objaví v závere a žralok sa mihne v strede. V každej z týchto scén zabije minimálne jedného človeka, ale tieto scény sa odohrávajú v noci/v noci pod vodou, pričom nad hladinou prší alebo je rovno búrka prevracajúca lode. Vzhľadom na to som žraloka skoro vôbec nevidel (!) a ak predsa, jednalo sa len o nudné zábery na „obyčajného“, pomerne malým dojmom pôsobiaceho tvora. Nebyť jeho dvoch pôsobivých vyhodení sa nad hladinu, ani poriadne neviem, že tam je. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama