Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

novoten 

všechny recenze uživatele

Co působilo jako výplň a snaha o zdržování seriálu na divácky i akčně nejvděčnějším místě, se nakonec ukazuje jako ta vůbec nejlepší sezóna. Dokazuje navíc, jak chytře je celý koncept nastavený, kdy je jedno, že víte, jak to s jednotlivými postavami bude o pár let později, kam se dopracují nebo jak skončí, protože přes všechnu krev a zdánlivě samoúčelný sex a utrpení měl tenhle příběh vždycky v první řadě silné charaktery a s tím související upřímné emoce. Takže když přibude někdo nový, tak jen netrpělivě poposedávám v nervozitě, jak (moc špatně) daný nováček dopadne. Oproti již legendární první sérii vedou Bohové ještě o chlup díky tomu, že se nemusí hledat ve vizuální stránce, nemusí hnát dopředu a naopak svoje tvůrčí klady dokonale znají. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, že tento prequel ma zaujíma ešte viac ako pripravovaný sequel. A to z jediného dôvodu - Gnaeus Cornelius Lentulus Batiatus bol v pôvodnom Spartacovi tou najlepšou postavou a všetci ostatní mu nesiahali ani po päty (bohuzial ani hlavný hrdina). Takže spokojnosť, Batiatus je späť a seriál je hádam ešte lepší ako originál z ktorého vychádza. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: příběh, některé nové, ale i staré známé postavy, dějově to krásně do sebe zapadá a lépe to vysvětluje "budoucí" chování postav, které už známe, máte znovu chuť se podívat na první řadu, která dějově následuje MÍNUS: snad mi tu jen chybí hlavní představitel (i když náhrada taky není špatná)***(Celkem 72%)***Fanoušky rozhodně potěší, budou se cítit jako doma a dost jim toho osvětlí. Nové diváky pak dokáže určitě nalákat. Technicky je to zhruba stejně kvalitní a možná o fous více akční./// PS: nestává se příliš často, aby k novému seriálu udělali hned záhy prequel (napadá mě teď snad jen Caprica k Battlestar Galaktice). V tomto případě to ale nebyl špatný krok. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Více soubojů a zpomalovaček, více sexu a nahoty než v Blood & Sands. Zatímco dobře natočené bitky do děje zapadají (když se pořádá turnaj v aréně, tak se tam hold někdo prát musí), sexuální scény se mi až příliš často zdály být do děje vloženy uměle a naprosto zbytečně ("V každém díle musíme mít alespoň 7 minut sexu!"). Příběh je sice jednodušší, ale většinou je to zábava a dobře předchází původnímu seriálu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš, bojím sa povedať noo možno ešte lepšie ako "Spartakus"... zvrhlejšie, drsnejšie, nemorálnejšie, sexistické, násilné... klobúk dole, no prológ ku klasickému Spartakovi sa podaril, veľmi som tomu neveril, veľmi sa mi do tohto nechcelo, no nakoniec na jednu šupu... Gannicus si ma ako inak získal, len som sa miestami bál, čo s ním bude a celkovo to bolo 9/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)
  • Divák se zde setkává jak s dobře známými postavami, tak i s těmi, které během první série přišly o život. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama