Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 4
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 4

Recenze (1 064)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Žrádlo. Z lacnej béčkovej napodobňovačky 300 v prvých dvoch dieloch (aj tá ma bavila, ale podobným spôsobom ako iné seriály z produkcie Raimi-Tapert) sa to postupne vyvinulo na svojbytný scenáristický skvost, ktorý vývojom postáv a výstavbou zápletiek môže smelo pozrieť do tváre "Rímu". Áno, má to svoje drobné faily (občas v dialógoch prerazí pátos či telenovela, niektoré herecké výkony sú slabšie - hlavne Lucy Lawless), ale spôsob, akým to perfektne pointuje každú epizódu a celkovo graduje k brutálnemu finále, je fascinujúci. Nenudil som sa ani sekundu, dokonca ani pri tých bitkách, väčšinou odohrávajúcich sa v jednej a tej istej aréne - každá z nich je iná a každá je motivačne hutne podopretá zákulisným príbehom. V konečnom dôsledku je S:BaS obrovské prekvapenie sezóny a krvavý pľuvanec do tváre omnoho prestížnejším projektom (Pacifik). Tak nech sa Andy vylieči a môžeme rozpútať povstanie otrokov. Kill´em all!!! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ikdyž to zpočátku vypadá jako béčková kopie 300, v druhé polovině seriálu je opak pravdou. Intriky, které se postupně objevují, jsou rafinované a velmi dobře promyšlené. Z druholigového seriálu se stává skvost, který se nezadá s takovými díly jako Řím nebo Já, Claudius. Na své si přijde milovník hrdých braků, protože Spartakus: Krev a písek se prezentuje především brutálním násilím, nahotou a digitální krví. Vizuál je sice otřesný (prakticky pořád greenscreen), ale dá se to odpustit, jde o televizní projekt. Velké plus si zaslouží zobrazování nahoty. Souloží se tu prakticky pořád, navíc kamera ukazuje nahé lidi v celé kráse a nevyhýbá se ani intimním místům, která se v podobných projektech úzkostlivě tají. Závěrečný díl je doslova masakr, žrádlo. Tomu říkám uspokojit svého diváka. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

I když tento seriál asi s historií mnoho společného nemá, zpracované je to pěkně. Celé je to dělané ve stylu 300. Krev tam stříká opravdu hezky. Spartakus se z řadového otroka vypracuje na šampiona arény. A pak po svrhnutí svého pána zahájí krvavou revoluci. Škoda, že Andy Whitfield vydržel jen jednu sérii... Liam McIntyre ale není špatná náhrada. I když není tak namakaný. Každopádně vás příběh určitě strhne a budete Spartakovi fandit v jeho soubojích a bitvách. Je tam samozřejmě víc sympatických postav. Například Crixus nebo Ganiccus. Kromě krve je tam taky dost sexu. :) Tak už to skončilo a bohužel podle očekávání... "Kill them all!" ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"Your lives are your own. Forge your own path, or join with us, and together we shall see Rome tremble." Drsné a krvavé s množstvom explicitných scén, zároveň však chytré s množstvom nečakaných zvratov a kvalitných dejových línií. A napriek tomu, že je to v prvom rade len televízna zábava, ktorá sa na nič viac nehrá, ostávajú tvorcovia v ramci možností dostatočne verní aj známej histórii. Škoda len, že mnoho divákov kvôli naturálnejšiemu poňatiu nevidí respektíve nechce vidieť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se po dlouhé době dočkal toho, že jsem se na nějaký seriál koukal se zaujetím a dokázal jsem ho dokoukat až do konce, aniž bych se u něj musel nudit a dělat tisíc věcí kolem. Tenhle příběh o tom, kterak se Spartacus vzepřel nechutnýmu, slizkýmu a povrchnímu Římu se totiž rozjel božsky. Chci jenom vidět, jak to tvůrci rozvhrnou dál. Takhle to s ním ale zatím vypadá opravdu dobře. Míchá se v něm totiž všecko možné. Z jedné strany podlé a nechutné intriky a la seriál Řím, z druhé strany pak hromada nahatejch prdelí, vystrčenejch bradavek a sexu a ze třetího úhlu pak parádní akční bitky, které ale nemusí každému sednout. Jsou totiž tak trochu komiksové a v tom je ten malý háček a rozdíl od obyčejných historických příběhů. Bitek je totiž hodně, teče v nich hodně krve a efekty jsou značně komiksové. Dost to zakrývá ve skutečnosti docela divný efekty, kterým se občas tvůrci nevyvarujou a vypadaji docela blbě. Jenže na co mě seriál nalákal, od toho jsem po čase opustil a zamiloval se hlavně do jednotlivých postav. Prožíval s nimi příběhy a klasicky prostě sledověl relativně normální seriál. Akce už mi přišla otravná a také jí ubylo. Ono se to ale zase všecko vrátí do původních hodnot a dopadne to tak, že seriálu plný počet nedám, ale určitě se budu těšit na další díly. Bavil jsem se u něj opravdu dobře. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Spartakus (Liam McIntyre) bojuje s vojáky Glabera (Craig Parker) v domě Batiata (John Hannah) a vedle jeho nohy leží cvičný meč (nejdřív u levé a pak, když se otočí, u pravé, kterou do něj lehce kopne). V pozdějším záběru (cca v čase 0:39:25 - poté, co Glaber dá pokyn ostatním vojáků k útoku) už tam meč není a Spartakus ho nemá ani v ruce. (PatrikP4)
  • Původně bylo v plánu natočit pět až sedm sérií. (Lucasion)
  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama