Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 233)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková ta nechtěně směšná sci-fi, kde působí každý charakter či kecy o všemožných vesmírných rasách a zákonech tak trapně a vtipně, že tím dostávají odpůrci sci-fi další munici ke kritizování a chychotání. Zamrzí to obzvlášť proto, že tahle sci-fi rána přišla od lidí, od nichž by to před lety ještě nikdo nečekal. Jenže když Wachowští neumí napsat smysluplný příběh a neumí natočit zábavnou a nápaditou akci, je to fakt průser. Snad tenhle fail co nejdříve zmizí ve filmovém zapomnění. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jupiter vychází je kýčovitou splácaninou filmů, které jste už do jednoho viděli. Najdete zde otisk úplně všeho. Chybí snad už jen laskavý humor Zdeňka Svěráka. Proč taková hrůza? Evidentně podstoupil operaci i druhý ze sourozenců Wachowských. Ta jeho zatracená lobotomie mě stála dvě hodiny času, kdy jsem se klidně mohl dloubat v nose a dělat táááklhe velký kuličky. Sledovat tuhle sračkoidní nudu bylo peklo, že by mi Dante mohl klidně závidět. Jakáž pomoc, chtít po vykastrovaných tvůrcích další Matrix, je marnost, asi jako chtít po Šádvelovi, aby psal stručně a srozumitelně. Jedna ČSFD hvězda za hlavu Míly Kundis ponořenou hluboko v hajzlu. Já vím, je to spíš odpad, tu štětku držela jak péro Aštna Kučery, ale co naplat – zasmál jsem se. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že Wachovští by ty dvě stovky milionů dolarů nenasypali jen tak do nějaké černý díry a zdejší hodnocení jsem, před shlédnutím tohoto filmu, absolutně ignoroval. S nadšením jsem se do filmu pustil a během pár minut jsem se dostal do takového stádia, že kdyby film neměl tak nádherné efekty a záběry z vesmíru, asi bych ho po chvíli okamžitě vypnul. Příběh je totiž jak z nějakýho jinýho světa. Nejdřív jsem si u úvodní přestřelky vzpomněl na Hvězdný války, pak jsem se těmi záběry z vesmíru přesunul do Star Treku, aby na scénu po chvíli naskočil Channung Tatum a vysvětlil mi, že je vlkodlak z jiného světa. Blbější to vážně bejt nemohlo a debilnější film za tolik peněz jsem asi ještě neviděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Wachowski duo prostě natočilo jeden neskutečný biják a od té doby se jen plácá v kruhu. To si prostě musíme přiznat. Tady místy brnká na solidní styl, ale i tak tyhle efektní pasáže nezakryjí mizerné dějové základy a liché postavy. Špičatými uši a blond vlasy Tatuma to jen začíná. To horší ještě přijde. Co se ve filmu děje, mě moc nezajímalo, nelákalo, neoslovilo. Omezil jsem tak svůj zájem víceméně na akci, když přišla, úplně zklamaný jsem nebyl. Jinak ale vážně se tvářící nuda. Emoce prakticky nulové. Dámská vložka boduje. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jupiter možná vychází, hvězda sourozenců Wachowskich ale dál kolísavě padá. Máme tu epickou Giacchinovu hudbu, hravou digitální akci, rádoby vtipné vysvětlení kruhů v obilí, no a ještě okamžitě potřebuju ty parádní Tatumovy adidasky. Jinak ovšem nic, vůbec nic. Milina kukadla už mě holt moc neberou, x-tá přepálená kopírka Hvězdnejch válek jakbysmet. Chci se probudit zpátky do té alternativní reality, v níž tato režisérská dvojka natočila akční sci-fi století... prosím! ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 176 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film byl natočen na kamery Arri Alexa Plus 4:3, Arri Alexa XT, Canon EOS 6D a Red Epic. (Hawaj)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama