Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Mr. Bean (Bean... Seán Beán) zasazuje headshoty jeden za druhým a nebo probodává části těl nepřátel svým vyskakovacím nožem, až se zdá, že svět mít více takových agentů Ewanů mohla dodnes stát Dvojčata. Film se však neorientuje jednostraně na západní pohled problému, ale představuje více analýzu poblouznění normálního muslima na atentátníka, který je však stejně jako agent Ewan pouhým pěšákem a loutkou ve hře politiky, zájmů a fanatismu. Násilí plodí násilí. Z pohledu diváckého jde o standardní thriller s ráznou porcí průstřelů lebek, otravnými flashbacky ve vyprávění příběhu a se scénami, které balancují s trpělivostí nejednoho tolerantního teroristy z Blízkého východu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě povedený kousek,který sice není tak akční jak by se z traileru mohlo zdát,ale ve finálním výsledku to vůbec není na škodu.Stejně jako fakt,že Beanův drsoň je lehce upozaděn oproti islamským extremistům.Je hodně vidět,že tenhle kousek nepatří do hollywoodské produkce a britové v poslední době prostě umí...80% ()

Reklama

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský krimi-thriller, až na tu dějovou linku s osobním životem sebevražedného blba, která měla být ve filmu smrsknuta jen na informaci že je, pár jeho mihnutí před kamerou a navození atmosféry "on to udělá" a honbou za ním, přičemž by Seanovi byly házeny "někým" klacky pod nohy (což v podstatě jsou). Atentátníkův rozbor života, přesvědčení a brblání kolem toho srazil film do průměru. Zajímavý nápad zasluhující předělání. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale ani nekompromisný Sean Bean likvidujúci teroristov v Takenovskom štýle to nad priemer nevytiahne. Línia s arabským teroristom je zaujímavejšia (lebo nie je tak priamočiara a Bean nie je moc dobrý herec), ale celkovo film neponúka žiadne zaujímavé momenty v akčných scénach ani v dialógoch. 6-/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama