Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední léta svého života tráví Margaret Thatcherová osaměle v soukromí. V halucinacích promlouvá se svým zemřelým manželem a promítají se jí hlavní události jejího života. Narodila se jako dcera hokynáře a po studiích na Oxfordu se už od začátku 50. let začala angažovala v komunální politice... (TV Prima)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Až na super výkon hlavní herečky to vlastně nebylo o ničem. Hold neústupné ženské, co dala před rodinou přednost moci a ambicióznímu životu. A co vlastně udělala? Podporovala váýlku, tvrdý kapitalismus, vykořisťovatelskou elitářskou rovnou daň... opět na úkor těm slabším. Odbory? Zaměstnanost? Ne, hlavně tržní hospodářství.

Být to chlap, tak tam nevydržela ani chvíli a tu podporu neměla ani těch ubohých 50%. Ono taky je vidět, že to točila žena o ženě. Přijde mi to lehce sexistické, když se dělá z někoho hrdina, co vlastně nic pro nikoho moc neudělal, jen proto, že to teda byla první žena v takové funkci.

A vlastně její pohnutky nebyly ani vysvětleny...

 

A ten Oscar za Makeup? To byl asi za to, že jí namaskovali na 40ku... nebo že jí dokázali přemaskovat zpět na její věk přes ty všechny plastiky... ;)

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

jezurka42

Co jsem řekl fanatického? Řekl jsem snad jedinou nepravdu nebo vyloženou lež? Já se domnívám, že nikoliv. Diskuze není o hádání se, ale o argumentech obou stran a já tedy na nějaké stále čekám. 

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

jhr

Já například neříkám, že by byly komunisté špatní, ale tohle je už u tebe naprostý fanatismus.

Jo a Zodi, už se s ním nehádej, když jeho stejně nepřesvědčíš o tom, že chyba není na naší straně, ale spíše na té jeho.

na příspěvěk reagoval jhr, Zodiak455

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Zodiak455

Za ty slumy nesou vinu desítky let pravicových vlád a různých vojenských diktatur podporovaných USA proti socialistům a komunistům, kteří se to snažily změnit a na Kubě se jim to naštěstí povedlo a díky Chavezovy  se život lidí začal zlepšovat i ve Venezuele.  Pokud máš pocit, že mluvím z cesty tak je to jen tvůj problém. 

na příspěvěk reagoval jezurka42

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

jhr

Víš shodneme se že se neshodneme.Mluvíš podle mého názoru a názoru většiny rozumných lidí z cesty.uznám že Venezuela na tom je ekonomicky celkem dobře ale víš jaká je v celé Jižní Americe propast mezi bohatými a těmi druhými?Žádná střední vrstva neexistuje v těchto státech(viz. gigantické slumy které často zabírají více než polovinu měst).Přeji hezký zbytek dne a mnoho zdraví.

na příspěvěk reagoval jhr

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Zodiak455

Na dno? Kuba i Venezuela je na tom ekonomicky pokud vím více než dobře. Není s podivem, že v celé Jižní Americe vítězí levice. Ano Marx a Lenin jsou pro mě nejzásadnější ideové vzory. :-)

na příspěvěk reagoval Zodiak455

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

jhr

Komunista jako poleno :) ehm v čem se snažili pomáhat?V tom že když se dostali k moci často jejich země klekla na kolena a stali se z nich diktátoři?Chlape vzpamatuj se!

na příspěvěk reagoval jhr

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

jezurka42

Bárta a Peak jsou naprosto stejní jako byla Thatcherová! Vždyť ji oba podle vlastních slov obdivují! Já uznávám politiky jako byl například Hugo Chavez, Fidel Castro nebo Che Guevara ti se snažili skutečně ve své práci pomáhat lide ne jako ta pravičácká zrůda! 

na příspěvěk reagoval Zodiak455

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

jhr

No a já jsem se celou dobu za slušného člověka, který nekrade, nefajčí, vychází se zákony a prostě chová se jako spořádaný občan, pokládala. No tak nevím kde je chyba. Jestli na tvé nebo na mé straně. Své chyby si ale nejsem vůbec vědoma. A jestli ty uznáváš politiky typu Bárty či Peake, tak potom potěž panbůh. 

No a i když Thatcher udělala různé chyby a některým lidem může být hodně proti srsti, nemělo by se to s těma výrokama typu "Svině je mrtvá" či "Oslavujte, čarodejnice jde do pekla" fakt tolik přehánět. To je jako kdyby oslavovaly tvojí smrt a to i přesto, že jsi se pokládal za slušného člověka...

na příspěvěk reagoval Zodiak455, jhr

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Zodiak455

Čarodějnice Thatcherová je konečně mrtvá! Nejen každý slušný Brit, ale většina slušných a poctivých lidí na celém světě tento okamžik nadšeně oslavila! Byla to jedna z nejodpornějších zrůd co kdy chodila po této zemi, zničila životy milionů lidí nejen v Británii ale i v řadě dalších zemí a jediné, co je smutné je to, že nebyla za své protilidové zločiny po zásluze potrestána!

Karlos80: Přesně tak! Byla to ta největší svině a doufám přesně v to samé, co ty! :-)

na příspěvěk reagoval jezurka42

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Zodiak455

Pro tebe každý člověk s jiným názorem je komunista? Ještě že ti komunsité jsou na koho bychom to jinak svedli co? Ty ses taky povedl:-) Byla to svině stejně ta jako třeba Albrightová, doufám že se smaží v pekle kam patří!

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

jhr

Komunistům jako jsi ty pojem DEMOKRACIE nic neříká.Jenom se s ní velice rádi oháníte když nadáváte a někdo vám oponuje!

na příspěvěk reagoval Karlos80, jhr

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

Margaret Thatcher zemřela a s její smrtí odchází i jedna velká éra, která možná nebyla zrovna nejlepší a nejklidnější, ale přidala k Británii jednou důležité slovíčko: Velká...

R.I.P Sbohem Železná lady...

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Film o odporné zlé čarodějnici, která zničila životy milionům svých občanů a zlikvidovala ekonomiku svojí země? Kdyby v něm byla vykreslená podle pravdy tak by se mi líbil.  :-)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Výborně, děkujeme za názor. Mnozí se s ním ztotožní, mnozí nikoliv a politické tlachy prosím nadále směřovat do soukromé pošty nebo pod články na Novinkách, iDnes apod. Tady uvítáme diskuzi k filmu jako takovému.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Katjenka66: To se pleteš, protože podobné příspěvky patří přesně sem, protože Thatcherová byla, je a navždy bude odporná zlá čarodějnice! To není názor ale nezpochybnitelný fakt. 

na příspěvěk reagoval Zodiak455

mirliflore

mirliflore (hodnocení, recenze)

jhr: Pravda je pravda, a jako taková se vztahuje na všechny, ať se jim to líbí, nebo ne. To, že s tím nesouhlasíš, je věc druhá.

Eratashi

Eratashi (hodnocení, recenze)

Bože já bych tu Meryl málem nepoznala. Na začátku vypadá opravdu jako typická anglická lady.

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama