Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 1

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je krátce zmíněna věznice Folsom, ležící ve městě Folsom v Kalifornii asi 30 km severovýchodně od hlavního města Sacramento. Je známá také díky zpěvákovi Johnnymu Cashovi, který v ní natočil live album „At Folsom Prison“ (1968). (noelcoward73)
  • Fotka s Coyem Harligenem (Owen Wilson), pořízena na párty, odkazuje na malbu Leonarda da Vinciho – „Poslední večeře“. (LucasAbelle)
  • Mapa, kterou můžeme vidět na stěně v kanceláři doktora Blatnoyda (Martin Short), je takzvaná  "Goode´s homolosine projection". Jedná se o mapu světa navrženou geografem jménem John Paul Goode, která bere v potaz poměry velikostí mezi kontinenty a vodními masami. Protože všem známá klasická atlasová mapa světa je v důsledku špatného rozložení značně deformovaná - například Grónsko je na této mapě větší než Austrálie. Ve skutečnosti je ovšem Austrálie 3,5x větší než největší ostrov světa - Grónsko. (cze.Oi)
  • Herečce Reese Witherspoon (Penny Kimball) trvalo natočit její scény pouhé 4 dny. Režisér Paul Thomas Anderson si natáčení s ní natolik oblíbil, že chtěl pozměnit příběh, tak aby v něm měla větší prostor. Herečka ho však přesvědčila, že to není dobrý nápad, a tak se od návrhu upustilo. (TammiLargo)
  • Nakrúcanie sa začalo v máji 2013 v kalifornských mestách San Bernardino, Los Angeles a Pasadena a skončilo v auguste 2013. (classic)

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama