Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Segel si vzal na paškál fenomén zásnub a hodně záleží na tom, zda divák přistoupí na jeho hru. Jde o koně z Apatowovy stáje, a tak zde samozřejmě hrají prim vulgarity, perverznost a černý humor. Obsazení je však boží (za mě Blunt a Brie) a dvě hodiny ve společnosti nesourodé dvojice utečou jako voda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Judd Apatow (a ostatní producenti) zaspali na vavrínoch a už si myslia, že môžu všetko. 130 minút je skutočne zabijáckych a film sa naťahuje ako žuvačka a varí z vody. Tých pár scén, ktoré možno považovať za výborné sú automaticky "utláčané" množstvom vaty. Jason Segel je (bol) fajn vo formáte a lá HIMYM, ako ťahúň filmu robí len akési garde Emily Blunt (áno, som zaujatý!:). Ďalší film z radu romantických komédií, ktoré som pretrpel a hneď po dopísaní komentu aj zabúdam, že som niečo videl... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo inteligentná, aspoň sčasti, romantická komédia. Problém je v tom, že teda aspoň sčasti. Niektoré humorné vložky sú úplne zbytočné a film v podstate naťahujú na dvojhodinovú stopáž. Inak väčšina vecí tu má svoje opodstatnenie, Tomove "prepnutie" a návrat k prazákladom mužskej podstaty, pričom všetci v okolí to chápu ako jeho zlyhanie. Otázka, či môže byť žena mužom odporúčaná na lukratívne miesto aj kvôli schopnostiam a nielen vďaka kráse, i keď je inteligentná. No a celkom vtipné využitie montáže, keď ma tvorcovia nachytali na hruškách a dokázali, že aj opakovaný vtip môže byť stále vtipný. Škoda, že film nie je viac zomknutý a o oprostený o 10-15 minút omáčky, určite by som potom hodnotil vyššie. Pričom taký David Paymer nedostane skoro žiaden priestor. 70% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Five-Year Engagement si kazí případně překvapivý děj už jen svým názvem, co jiného čekat od filmu s tilmhle jménem, než dvě hodiny trvající partnerskou krizi. Je fakt, že tahle předvídatelná (převážně) nuda, se mě osobně překousávala o trochu lépe a sněsitelněji kvůli oblíbené Emily, ovšem i navzdory těmto sympatiím se po první hodině neubráníte touze, aby se ústřední dvojice rozešla a pokud možno, už se nikdy nesetkala. Ale i tak se jedná o záležitost, která je ve finále koukatelná a díky spoustě vedlejších postav i místy vtipná, takže na konec to přece jenom je na ty tři hvězdy, ovšem rozhodně ne na víc. Jinak i když nejsem studentkou psychopogie a vlastně nevim nic víc, než co mi byla schopna dát střední škola (takže znám maximálně jména Freud, Jung a slovo psychoanalýza), můžu za sebe říct, že dokonce i mojí osobě přišlo nesmírně laciný zaměřit zjevně několikaleté studium a vlastně i kariéru hlavní ženské postavy na to, jací lidé dají přednost dostupnému okoralému pečivu před počkáním si na čerstvé, to byl skutečně výsměch všem divákům, natož pak studentům oboru. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé zásnuby a příliš dlouhý film a ani jedno nefunguje. Vztahu Violet a Toma dojde dech po čtyřech letech, filmu po devadesáti minutách natahovaných tím nejhorším scénáristickým plevelem (osvícené rozhovory s příbuznými, Tomova nová přítelkyně atd.) a debilními fóry. Ještě ke všemu S/S duo využívá ta nejhorší klišé od typického amerického buranova, žen milujících Zápisník jedné lásky a velmi drsné šéfky, ze které se musí vyklubat lesba. Vážně by mě zajímalo, co by s tím jejich koblihovým experimentem provedl Saturnin. Já rozhodně vím, na čí hlavu bych tu koblihu namířila. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)
  • Kvůli celkovému doladění charakteru Suzie, kterou hraje americká herečka Alison Brie, „vybrousila“ herečka britský přízvuk posloucháním nahrávek čtení od své britské kolegyně Emily Blunt. (Dzeyna)
  • V prvních trailerech, předtím než je Violet Barnes (Emily Blunt) střelena šípem do nohy, slyšíme, jak malá holčička řekne: "Jsem Pocahontas". V pozdějších trailerech je to nahrazeno větou "Jsem Katniss" jako reakce na úspěch filmu Hunger Games (2012). Ve filmu je nakonec použita věta s Pocahontas. (..Lucas..)

Reklama

Reklama