Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Videa (46)

Trailer

Recenze (182)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čakalo sa, že Touch bude jednou z televíznych udalostí sezóny. Akurát to príliš nevyšlo. Kiefer Sutherland sa síce snaží, ale ústredná zápletka vlečúca sa na úkor nepodstatatných epizódnych línií s nevierohodnými prepojeniami mu nedáva veľa priestoru vyniknúť. Touch mal našliapnuté na viac ale po pár epizódach sa stratil v únavnom schématizme, ktorý mali maskovať hlboké myšlienky v úvodoch a záveroch epizód. Akoby si to uvedomil aj sám Tim Kring, v druhej a záverečnej sérii servíruje úplne iný seriál. V niečom lepší, ale nie výrazne. Nepodstatné charaktery sú preč, na ich miesto nastupujú noví ťahúni a dej sa sústreďuje výlučne na hlavný príbeh. Dokonca aj Kieferova postava chvíľami pripomenie časy Jacka Bauera. Priestor na záchranu však už nebol, aspoň však išlo rozlúčku so cťou. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Martin Bohm měl být Jack Bauer beze zbraně. Kiefer se o to snaží, ale kromě zajímavého námětu seriál nemá nic, co by nutilo kouknout na další díl, alespoň na začátku první sezóny bych čekal alespoň menší provázání a hlubší důvod, proč sledovat dál. Zabalil jsem to po několika dílech a to i přesto, že první díl byl super, Kiefera mám rád, ale dál ... dál to nechám na jiných. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s uživatelem warrenur. To, co zpočátku vypadalo jako "pohlazení po srdíčku", je časem parodií sebe sama, neustále a donekonečna se opakující vzorec, kdy se vlastně nic většího v seriálu neděje (kdyby po otci se synem aspoň šla nějaká tajná organizace), a ty náhody a propojení jsou časem poměrně nesmyslné, až parodizující. Člověk si najednou začne klást různé otázky (jak to, že v USA je den stejně, jako v Arábii - co časový posun?), a to není dobře. V určitých chvílích už mi ten stále stejný postoj Kiefera, stejná blbost sociální pracovnice i neměnný kluk přišly spíše jako křečovité škatulky. Přitom filmy o náhodách mám rád (třeba Serendipity - Lásce na stopě), ale nic se nesmí přehánět a nesmí těch podivných náhod být moc. (Třeba v prvním dílu se zcela nesmyslně furt a furt objevuje číslo 318, ačkoliv to nakonec nemá v ničem a k ničemu souvislost.) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit naprostému rozčarování, protože to obrovské, ano, přiznávám, že možná z toho důvodu jsem tak zklamaný, očekávání, nic ve zlém, Tomas, se s každou další epizodou ztrácí ve změti všech těch čísel, aniž bych měl alespoň pro svoji racionalitu a znalost tématu na chvíli pocit, že jde o tak vysokoškolskou matematiku, o jaké se diváka snaží scénáristé Robert Levine s Karyn Usher přesvědčit, a mě to tak prostě s každým dalším dílem baví méně a méně, což v souvislosti s neoddiskutovatelnou skutečností, že s tím fascinujícím motivem utajeného významu či magie čísel, potažmo numerologie obecně, na něž se dá našroubovat prakticky jakýkoliv příběh, hraničí se scénáristickým hrdelním zločinem, tohle Timu Kringovi příliš nevyšlo !! Jednoduše se mi zdá, že tohle by prostě fungovalo bez těch čísel, která se však naprosto nesmyslně pořád a pořád opakují, lépe !! Celkový koncept samozřejmě naprosto vylučuje možnost sledovat postavy, které by nepůsobily tak zoufale instantně, předvídatelně a nedaly se nejlépe vystihnout jako charaktery na jedno použití, nicméně Sutherlandova postava Martina Bohma mě prostě dostala, což je však vzhledem ke jejímu stěžejnímu významu a Kieferovu výbornému výkonu logické, a navíc si myslím, že mu opravdu hodně sluší !! Naprosto geniální se mi jeví pouze intro, které se neskutečně povedlo, byť jsem si právě u něj uvědomil velmi bizarní skutečnost, totiž že jak slabý se mi zdál soundtrack právě v rámci úvodní pasáže, o to mocněji funguje jako emocionální spouštěč během každičké epizody, takže nakonec to osvědčené duo Lisa Coleman, Wendy Melvoin znovu zabodovalo !! Vydržím do konce, který snad nebudou tvůrci příliš oddalovat, to by totiž tomuto křehkému projektu jedině ublížilo, ale názor pravděpodobně nezměním, i kdyby 1 a 1 byly tři !! ;) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot testuje lidství. Protože jestli vás tohle dojemné mysteriózno několikrát nepoloží do kolen, nebo alespoň nedonutí s otevřenou pusou v tichém úžasu překvapeně zírat, asi bude něco špatně. P.S. "Ruším" Alcatraz a Fringe a pomalu se chystám na tuhle jízdu, která bude pokračovat (až!) v březnu. Čas je ďábel. ()

Galerie (300)

Zajímavosti (6)

  • Pacient fiktivní společnosti Aster Corps McCormick (Bernard White), trpící nespavostí, má stejné příjmení jako jeden z režisérů a producentů podílejících se na tvorbě tohoto seriálu - Nelson McCormick. (Sevcik)
  • Kiefer Sutherland v souvislosti s projektem prohlásil: „Nechtěl jsem se tak brzo vrátit k nějaké show. Toto bylo ale krásně napsané, bylo to jiné.“. (Agent24)
  • Server tvguide.com zařadil seriál mezi nejočekávanější novinky zimy 2012. (Agent24)

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama