Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Park, Bob Baker, Steve Box, Mark Burton | Hudba: Julian Nott, Hans Zimmer | Produkcia: Claire Jennings, Peter Lord, Nick Park, Carla Shelley, David Sproxton | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: Aardman Animation, DreamWorks Animation | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 192,610,372 $ || Zatial boli len vlkodlakovia. Od tohoto kúsku je však navždy uznaný aj pojem Zajacodlaka :) ()

depony 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na doporučení, nevěděl, co mám od tohoto animovaného filmu čekat a nakonec jsem byl v kině slyšet asi nejvíc, jak se bavím:)) Pro mne to bylo objevení něčeho nového, po Slepičím úletu přišla tahle animovaná rána a já se válel smíchy:) Úžasné! 5 hvězdiček zaslouženě:) přeci jenom, britský humor v animovaném provedení má sakra co do sebe! :) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Film Wallace a Gormit: Prokletí králíkodlaka je moje první setkání s touhle dvojicí a tohle setkání hodnotim jako velice vydařené, sice když jsem to poprvé viděl v kině, tak jsem se bavil, ale přesto to ve mě nevzbuzovalo, že to je něco vyjímečného. Druhý pokus, ale dopadlo mnohem lépe, v podsttě jsem se bavil od začátku do konce a u scén které mi předtim nepřišly vtipný jsem se tentokrát smál a dokonale bavil. Prostě celej film mi přišel nejmíň o třídu lepší. Nick Park se Stevem Boxem už několikrát dokázali, že to s plastelýnou prostě uměj, i když tahle animace nepřipomíná moc reálný pohyb, takto vůbec nevadí, to je právě na tom ta zvláštnost, která tenhle film odlišuje od zástupu ostatních animáků, které se teď rojí skoro všude. Po druhém shlédnutí je to čistejch 5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaný král plastelínové animace Nick Park si celovečerní formát vyzkoušel už na Slepičím úletu, takže šel do celovečerního Gromita s klidným svědomím. I když nepoužil klasickou počítačovou animaci, vznikl standardní současný animovaný velkofilm s popkulturními odkazy a fórky určenými do značné míry dospělým divákům. Atmosféra filmu je pěkná, nicméně musím říct, že půlhodinový formát se mi u série Wallace s Gromitem líbil přece jen víc. Gagů sice nebylo málo, ale byly rozprostřené do větší plochy a v některých momentech jsem se dokonce přistihl, že se přes veškerou autorovu snahu i trochu nudím. Prakticky každý ctitel animovaného filmu musí ocenit Parkovy hrátky s žánrem a stylovou čistotu. Finále je dynamické včetně letecké bitvy na letadlech z pouťového kolotoče a souboje na střechách. Tenhle souboj s přerostlým králíkem se dá jen doporučit. Celkový dojem: 80 %. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej narez. Proc psat nebudu, jen odkazuju vsem, kteri jeste nevideli: DELATE STRASNOU CHYBU!! Rychle ji napravte. I ja sem tuhle chybu strasne dlouho delal, a ted me to mrzi. Nastesti sem si ji uvedomil driv, nez by me to znicilo :-)) 10/10 PS: ale jo, mozna nekdy dopisu to proc. Jen ted opravdu nemam cas.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Na filmu pracovalo 30 animátorů, celkově se na něm podílelo 260 lidí. (HappySmile)
  • Peter Sallis namluvil Wallace již v prvním krátkém filmu, který Nick Park vytvářel ještě během studia na univerzitě. I když nahrávka vznikla již v roce 1983, Cesta na měsíc byla dokončená až o šest let později a doletěla si až pro nominaci na Oscara. Další příhody Wallacea a Gromita – Nesprávné kalhoty (1993) a O chloupek (1995) – už zlaté sošky získaly. Nick Park má doma ještě jednoho Oscara za filmík Pohodlíčko, které vyfouklo cenu Cestě na měsíc. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno