Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Děti mají už tak dost zamotané kebulky s transformací Ježíška do Santy a odtud do reality a tak, i když život není peříčko a je třeba zocelovat od útlého věku, bych právě je k této variaci na Vánoce asi neposadila, stačí, že jsem se myšlenkou, jestli by jako dárek nebyla lepší ušmiknutá hlava než vysavač, zaobírala já, nicméně to byla roztomile ulítlá, geniální hudbou podmalovaná, podívaná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režíruje zkušený animátor Henry Selick, na výtvarnou podobu dohlíží Tim Burton, který zároveň stojí za námětem. A ke snímku přitáhl výtečného Dannyho Elfmana, který složil hudbu a nazpíval hlavní postavu. To jen na úvod. Jinak tenhle milý muzikál s bizarními fantaskními postavami vznikal políčko po políčku jako z dob slávy děl Jiřího Trnky. Mimo čas a prostor se nám představují kouzelná města pro různé existující svátky: Halloween, Vánoce, Díkuvzdání, Valentýn, Den Sv. Patrika... V každém pohádkové bytosti dohlížejí na to, aby svátek proběhl přesně tak, jak má. Hlavní postavou je pak jistý kostlivec Jack, v městečku Halloween má za úkol každoročně řádně vystrašit děti, jenže ho to moc nebaví, a navíc zabloudí k sousedům, kteří mají na starosti Vánoce. A co takhle v Halloweenu pro letošek zkusit Vánoce? Hodně bizarní Vánoce! ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré halloweenové mestečko s temnými postavičkami je aj po rokoch príjemnou zábavou. Ako to už v produkcii Tima Burtona býva, konvencie a normalita idú tak trochu bokom. Tento animovaný filmík má určite svojský nápad, ktorý baví od začiatku do konca, muzikálne vystúpenia sú svieže a dodávajú celému feelingu určitú vážnosť a dôstojnosť. Mohlo sa trochu popracovať na tom, aby hlavné postavičky boli viac výraznejšie, inak úplná spokojnosť. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokud je Mrtvá nevěsta takovým roztomilým nekrofilním polibkem, který potěší masy, příběh Jacka Skellingtona je hnilobný gulášek pro chuťové pohárky burtonovských labužníků. Na prvním místě tentokrát figuruje Danny Elfman, jehož skvělý soundtrack i výtečný vokální projev v hlavní roli dělá z filmu skutečný zážitek. Převelice potěšující je i makabrózní animace, která kaskádami barev, ostrými barevnými rastry i velkými celky jednoznačně Mrtvou nevěstu překonává. Co se hravosti týče, je to mezi zemí nebožtíků a Helloweenovým královstvím plichta. Vizuální vynalézavost tvůrců nezná mezí a malými gagy je film prolezlý jako nebožtíkovo tělo červy (mými osobními šampiony jsou vampíří hokejisté). Příběh je, jak jinak, typicky burtonovský, hlavní postava rozkročená mezi dvěma světy, přičemž do jednoho náleží a druhý se snaží pochopit... funguje to vždy, tudíž i zde. Možná mi trochu chybí větší vřelost, kterou Burton docílil u milostného příběhu Viktora a mrtvé nevěsty. Noční můra si zachovává záhrobní odstup a doopravdy mě rozehřála až zasněžená scéna v samém závěru. Nelze však slevit z absolutního hodnocení, ne pokud je člověk zastydlým milovníkem filmové i literární poetiky pošuka Tima Burtona... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caroline Thompson, Tim Burton .. Tahle „předvánoční noční můra“ je téměř rovnicí geniality! Excelentní hudební skladatel Danny Elfman plus Tim Burton plus výborná hororově karikaturní animace = netradiční přesto výtečná pohádka o zájmovém a tvůrčím střetu dvou zcela odlišných svátku! Většinu oné kratičké stopáže jsem zíral na překrásné vizuální efekty a k tomu se skvěle bavil! Už se nemohu dočkat Corpse Bride.. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama