Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Němi 

všechny recenze uživatele

Není to sice za čisté 4*, ale předešlá tři pokračování to silně převyšuje, takže si malé přilepšení zaslouží. Hopkins namíchal mix černé komedie, hororu (už bylo taky načase) a nově i lehké komiksové stylizace daleko lepé, než režiséři předešlých tří sequelů a po fantastické jedničce natočil film, který se mi zamlouvá nejvíc jako pokračovatel legendy. Značně ulehčenou práci měl především díky scénáři, který přišel s překvapivě nápaditým příběhem. Žádná extáze se samozřejmě nekoná, ale jako kus sebevykrádající série je to příjemná změna. Škoda krapet chaotického vyprávění, protože jednotlivé části k sobě moc nepasují, semtam se ale najde kus hodný i prvního filmu. Postavy jsou vesměs zajímavé a člověka baví je sledovat postupně umírat :) Nakonec ale zase dojde na i Freddyho... Jeho každodílová, z prstu vycucaná smrt sice opět vyvolá povzdech nad nenápaditostí, ale člověk by se pak v dalším díle nemohl kochat šíleným nápadem scénáristů, jež ho přivádí zpět k životu, takže už je to jisté "poznávací znamení". Pár vynikajících momentů, opět temnější atmosféra a určitá nejistota, kterou film oplývá, z pětky dělají slušný zážitek. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám zafixováno že to byla pořádná slabota, ale teď jsem si Dítě snu skoukla znovu...a nemám námitek. Překvapilo to i mě, zamlouvá se mi i hrdinka i některé další postavy, nápad se snícím plodem budoucí matky se mi taky líbí. Buď jak buď, rozhodně pátý díl překonal předcházející kung-fu čtyřku. Asi v tom nevidím jen čistokrevný horor, jelikož největší dojem ve mně zanechalo vykreslení vztahu dcery, která se rozhodla stát se svobodnou matkou, a jejím otcem, který byl notorikem a své dceři zkrátka musí pomoci. Až je z něj nakonec spokojený dědeček :-). Řekla bych ale že už se nám tu trošku pozměnil Freddík. Není na scéně vidět zrovna moc často a když už tak autoři spoléhali na to co je pro Freddy už od jedničky nejvíce charakteristické a to morbidní smysl pro humor-tady se mi to už ale zdá trošku přehnnané. Kromě hlášek stylu "Die, bitch!" nebo "Say hello to your new daddy!" tu Robert E. nic moc nepředvedl. Je ale poznat když se práce ujme profesionál, čili Robert Shaye, řekla bych, nezklamal. Chválím scénu kdy se Greta snaží vylézt z kedničky, Freddy jí zabouchne dveře a na ledničce je přilepený vzkaz: Die bitch! Dala bych jen tři hvězdy ale nechalo to ve mně docela dobrý pocit, postava tatínka hrdinky mi je moc blízká, a těhotná hrdinka jakbysmet, tak se s tím nějak ztotožňuju. Ač je to horor, vždy se nad tím musím pousmát. **** ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy se popáté vrací... A počtrvté (musím vyjmout nepodařenou dvojku) skvěle. Nekonvenční nápad se sny nenarozeného dítěte, poodhrnutí tajemství Freddyho původu (které bylo nakonec rozpracováno v už ne tak dokonalé 6) a téměř psychedelický závěr, to vše vám nedovolí vydechnout...jedna, dvě, Freddy už jde ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s každou sérií je, jak ji udržovat při životě. Buď totálním restartem, jako v případě Jamese Bonda, nebo jen ohříváním polívčičky a čekáním, kdy filmy série přestanou vydělávat. Žel, série nočních můr se vydala tím druhým směrem, a místo aby přidala něco nového či se pokusila o nějaké znovuoživení, pekla ze stále stejného, starého těsta, už několikrát upečeného. A tak se fanoušek Freddyho spíše u posledních filmů původní série nudí. Ve čtvrtém z nich sice Renny Harlin vsadil na akci, díky čemuž pozvedl úroveň alespoň na chvíli nahoru, ale již pátý film - Dítě snu - jen opakuje motivy čtyřky a působí jako harlinovský vývar. Alice, statečná bojovnice, je těhotná, a Freddy tak může Alici ovlivňovat přes sny jejího miminka. Jenže i přes všechny nápady, z nichž nahá Alice asi patří k nejlepším ;-), jde skutečně o dávno viděný vývar. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama