Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Němi 

všechny recenze uživatele

Není to sice za čisté 4*, ale předešlá tři pokračování to silně převyšuje, takže si malé přilepšení zaslouží. Hopkins namíchal mix černé komedie, hororu (už bylo taky načase) a nově i lehké komiksové stylizace daleko lepé, než režiséři předešlých tří sequelů a po fantastické jedničce natočil film, který se mi zamlouvá nejvíc jako pokračovatel legendy. Značně ulehčenou práci měl především díky scénáři, který přišel s překvapivě nápaditým příběhem. Žádná extáze se samozřejmě nekoná, ale jako kus sebevykrádající série je to příjemná změna. Škoda krapet chaotického vyprávění, protože jednotlivé části k sobě moc nepasují, semtam se ale najde kus hodný i prvního filmu. Postavy jsou vesměs zajímavé a člověka baví je sledovat postupně umírat :) Nakonec ale zase dojde na i Freddyho... Jeho každodílová, z prstu vycucaná smrt sice opět vyvolá povzdech nad nenápaditostí, ale člověk by se pak v dalším díle nemohl kochat šíleným nápadem scénáristů, jež ho přivádí zpět k životu, takže už je to jisté "poznávací znamení". Pár vynikajících momentů, opět temnější atmosféra a určitá nejistota, kterou film oplývá, z pětky dělají slušný zážitek. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se depresivnosti děje týče pak je pátý díl Noční můry stejně depresivní jako noc strávená v neskonale zajímavém prostředí hrobky. Už samotný začátek kde převažují barvy jako černá, temně modrá, prostě chladné záběry. Oproti předcházejícímu dílu je o dost míň akční, příběh trošku méně originální, ale celkově kvalitní. Ve scénách z psychyatrického oddělení jež spíše připomínalo kombinaci středověké mučírny s zaprášenou tovární halou než ozdravovnu mi občas přeběhl mráz po zádech. Režijně celkem slušně zvládnutý, ale jinak spíš standard. Když by tam byl nějaký moment, na který by nešlo zapomenout, jistě bych jednu hvězdičku přidal, ale takhle zůstanu u svýho. Jako horor slušný nadprůměr, jako skvělí horor ovšem poměrně slabé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama