Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Nezůstává jen v té inspiračně-parodické rovině, zejména v druhé půlce se ParaNorman snaží tvořit svět s pravidly, jeho obyvatele i mytologické pozadí předcházející syžetu. Jenže to neměl být impuls k vytracení všeho humoru. Přes veškerou snahu dát té taškařici vážnější podtóny, zůstává jen s žánrem si pohrávající hračičkou s nenaplněnými ambicemi být víc než stínem zašlé doby. Netroufám si říct, kolik zkazil dabing. Takový Michal Holán mě otravuje uši takřka vždycky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to strašne úchylné, bizarné a absurdné, a vonkoncom to nie je vhodné pre deti minimálne do 10 rokov... Je to zároveň strašidelné (minimálne pre deti), ale aj veľmi vtipné, prevracia to zombie tematiku naruby a dávkuje nám ohromné množstvo popkultúrnych odkazov... Je to skvelé a zábavné, no nie je to moc pre deti a ani dospelým sa to nemusí páčiť, aspoň nie po celý čas. Takúto halloweensku chuťovku však nemáte možnosť vidieť každý deň. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dosti promarněná šance. Výborný námět, který se mohl s přehledem stát novou Koralínou a spol. a děti by si u toho mohli vyměňovat trenky, je zde ovšem většinu času nevyužit. Místo hromady hlášek, odkazů a výborné atmosféry se dočkáme jen slabounkého příběhu a nudných moralitek. Pár slušných nápadů a hlášek se najde, ovšem celkově to vůbec nedrží pohromadě a dospělejší divák se i přes účast zombíků začne ke konci už dost nudit. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku solidní překvapení. (Opět se ukázalo, jak je fajn nic od filmu nečekat.) Odkazování na hororové filmy (například hudba ála Carpenter) potěší, stejně jako zápletka, která by s malou obměnou mohla zvesele fungovat jako horor pro dospěláky. S obměnou a doplněním - ParaNorman působí spíš jako povídka roztažená na délku románu, což je škoda. Odpustíte-li Normanovi trochu toho klišé v první půlhodině, uvidítě atmosfericky (a výtvarně) povedené a zábavné dílko, které by si však rádo hrálo s Koralínou, ač na její "dospělost" nedosahuje. 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Napísané bez nápadu, natočené bez zanietenia. Povrchná, silená záležitosť, ktorá si myslí, že sa stačí viesť na vlne popularity duchov a podobných bytostí medzi deťmi a mládežou. Nestačí. Natočené pred rokmi, ocenil by som odvážny námet, díval sa na to ako na nezdar a držal tvorcom palce do ďalšej práce. Toto je ale podlízavá nehoráznosť! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)
  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama