Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

mm13 

všechny recenze uživatele

Napísané bez nápadu, natočené bez zanietenia. Povrchná, silená záležitosť, ktorá si myslí, že sa stačí viesť na vlne popularity duchov a podobných bytostí medzi deťmi a mládežou. Nestačí. Natočené pred rokmi, ocenil by som odvážny námet, díval sa na to ako na nezdar a držal tvorcom palce do ďalšej práce. Toto je ale podlízavá nehoráznosť! ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Přes průměrný námět se film vyklube do celkem dost slušného animáku, který utlumí typické žánrové pilíře (rodinné hodnoty, přátelství) a typizace hrdiny (šikanovaný slabý chlapec pro svoji jinakost...neviděli jsme to už někde?). První polovina je přesto neskutečně zábavná a prostě jiná, ale pak se probudí pár né úplně krvelačných zombií a vše jde do kopru. Pár posledních minut s čarodějnicí už situaci nezachrání. Děti budou spokojeni a rodiče se pobaví u pár cílených situací (pár znalých rodičů určitě pobaví scénka s "hokejem"), ale to je tak vše. Škoda, s originálním zněním by možná hodnocení bylo ještě o chlup pozitivnější. Takhle ušmoulaných 6,5/10. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Slušná animace, několik skvělých černých fórů (ale oproti tomu pár hloupých a nechutných), zajímavá myšlenka o davové psychóze a o tom, že existují i hodní lidé. Jenže vleče se to jak smažený sýr z bufetu, roztavený v mikrovlnce, chybí tomu svěžest, drajv. Spousta scén je tak zbytečných, protože jasných (ano, ve škole je otloukánek, ano, píšou mu na skříňku, ano, ten, co ho šikanuje, nemá v hlavě mozek, ano, tatínek mu nevěří) - prostě spousta klišé scén, a než si je povinně odbudeme, je půlka filmu pryč. Nakonec vlastně ani ten příběh není až tak zajímavý - proč je vlastně město nakonec zničené, když duchové v podstatě nic nedělají? A v tom je taky problém, že duchové nic nedělají. A temný mrak, vír, odkud se vzal? Co stojí za zlými silami čarodějnice? Najednou je vše vlastně pohodička, klídeček, stačí říct a je hotovo. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie roka 2012, až niekde za polkou to začalo byť konečne viacej zaujímavé a upútalo to moju pozornosť... bohužiaľ nedopomohli k tomu ani moji obľúbení zombies ani rozkošný burtík, ani odkaz na milovaného Jasona Voorheesa, ani dievča čo vyzeralo ako zo Silent hill a ani môj veľmi obľúbený štýl animácie....3* bohužiaľ. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nevýrazný animáč o klukovi, co vidí duchy a jen na něm záleží zda zachrání svoje město před chystanou apokalypsou. Zvláštní je že nevím, jestli bych to doporučil dětem - sice se chová jako černá komedie pro celou rodinu, ale drsnějších a lekavých situací je tam taky dost - v dnešní době jsou však děti asi otrlejší. Animace je slušná a k tématu se docela hodí. Ode mě dostane jen silnější 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama