Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já to věděl že ten parchant neukázal všechno ze svého umění v předchozím dílu! Motejlista jeden! Z hotelu si udělá nedobytnou pevnost a pokud se někdo z jeho sbírky rozhodne z něho utéci, je to víceméně to poslední, co udělal. Z ostatních si udělá zdrogovanou stráž a v klidu si píská, když novým přírůstkům ukazuje svůj um. A pokud chce někoho do sbírky, tak probít si cestu přes desítky lidí mu nedělá problém. Má ale pech, že ten přeživší hajzl si tenkrát vyřezával do haksny pomůcku k tomu, aby jeho krásný hotýlek mohl později najít. I když, pro něj je to vlastně jen další hra. :) Zkušenosti a nápady, co Dunstan nasbíral při scenářích SAWu, a už se mu nevešlo do Sběratele, naplno ukazuje v jeho Sbírce. Marcus musí být šílenec, protože nikdo jiný by tak perfektní gore slasher festival napsat a natočit nemohl. To co dokázal ve Sbírce "nacpat" do 75min filmu je skoro až neuvěřitelné. Tolik skvělých nápadů a děj, který šlape jako na drátkách od prvních minut až do poslední vteřiny, je až dechberoucí a přichystal mi něco, s čím jsem nepočítal. Sběratel je parádní postava, který narozdíl od Jigsawa na změnu lidí sere a ty co se mu nehodí do sbírky nemilosrdně morduje. Pastičkama je SAWu podobný, ale to je tak jediné v čem je mu podobný. Nedává lidem šanci přežít, nechce je napravovat. Má je jen jako hračky do sbírky a ke své zábavě. The Collection je vizuálně až dokonalý gore horor, s potoky krve, všelijakými nástrahami, s místy nádherným interiérem starého hotelu a v neposlední řadě skvělou hlavní postavou, ze které jde strach a respekt. Některé scény byly prostě skvělé a snímek zaručuje fanouškům tohoto žánru hororů přesně to, co na něm mají rádi + bonbónek navíc. Pro ostatní to ale vždy bude jen prvoplánová, nudná, brutální hloupost bez ničeho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování vzdělávacího filmu o sběrateli, který ze všeho nejraději shromažďuje lidi. Film se táhne ve smradu svého předchůdce. Je naprosto bez atmosféry a jediné co divák může obdivovat je manuální zručnost a záviděníhodná předvídavost hlavního hrdiny. A tomu nesmyslu o úžasném a překvapivém konci vůbec nevěřte. Je to kec. P.S. Camrip nebyl špatný, jen na pravé straně chyběl kousek obrazu. A po dlouhé době v době pirátského nahrávání zvukové stopy nebyl v kině nikdo nemocný. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se kvalitativního sešupu (jak už to tak u těch dvojek bývá), ale kdepak, je to pořád stejnej nářez, navíc, i když na předchozí díl vyloženě navazuje, dějově se jedná o úplně jinej film (dobře, ne zas tak úplně, ale je to prostě jiný :-), jaký to rozdíl s bratrancem SAW... A Josh Stewart je můj novej hero (asi si ho dám na avatara :-), libově zahraná role. Dalšímu dílu, pokud by si udržel laťku, bych se ale vůůbec nebránil, tenhle Sběratel je prostě fajný a za to mu pošlu tématickou písničku od Nine Inch Nails (škoda, že tu nezazněla) :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tu niekto zase zobral pravidlá sequelov príliš doslovne. Už jednotka nebola nijak zvlášť objavný horor, ale mala zopár silnejších momentov, bola napínavá a hlavne mala atmosféru. Dvojka nie je nič než torture porno, navyše akčné, čo je sám o sebe dosť blbý nápad. Niečo ako megalomanská verzia Saw a prvého Resident Evilu dohromady. Všetkého je veľa; iba v úvode v bare zomre tak stovka ľudí, a celé je to prekombinované dosť divným spôsobom (keď sa ku koncu filmu otvoria dvere a tam stojí Collector, v ruke samopal a po bokoch psi, už som iba čakal, že začne hláškovať). Ten Collector, on je tu vlastne superhrdina. Je nadpriemerne inteligentný (chcelo by sa napísať génius), má značne neobmedzené finančné prostriedky, pod kontrolou všetko tak päť ťahov dopredu, prežije niekoľko smrtí a nemá z toho ani jazvy....... a to je všetko pekné, akurát to nedáva zmysel. Ako béčko ok, ale do kín toto nepatrí. Smola je, že aj Saw začalo jedným malým originálnym hororom a pokračovalo ako pokračovalo, a všetko nasvedčuje tomu, že aj z Collectora bude ďalšia stupídna, komerčná, hororová, nekonečná séria. Super. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla bůh ví co, ale aspoň dokázala vytvořit celkem hutnou atmosféru a byla do určité míry zajímavým hororem. To se ovšem o tomto pokračování říct nedá, film se snaží diváka zaujmout pouze prvoplánovitou brutalitou. Což o to, hororově laděného člověka to třeba zpočátku dokáže zaujmout, ale čeho je moc toho je přliš. Navíc ty pasti, pasti, pastičky, které už v jedničce byly celkem šílený, jsou tady už spíš k smíchu, protože jsou místy naprosto ujetý. Ale když opomenu tyto nedostatky, tak ten film je i v celkovým pohledu strašně blbej. Člověk při sledování musí celou dobu jen kroutit hlavou, jestli si tvůrci dělají jen prdel nebo to fakt myslí vážně. A pak příjde sem a musí nad těmi vysokými hodnoceními kroutit hlavou zase... 40% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama