Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřirozený průběh počasí udeří se smrtícím běsněním na New York City a uvolní Sharknada. Obyvatelé  a nejcennější kultovní místa tohoto města jsou v ohrožení a jen Fin (Ian Ziering) a April (Tara Reid) mohou "Velké jablko" zachránit. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

TomPrusik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se najde nikdo, kdo by si myslel, že se Sharknado 2 filmově polepšilo oproti jedničce, tak je to blázen. Dvojka je opět plná nesmyslů, o kterých přemýšlíte, jestli je vůbec možné, aby je nikdo vymyslel. Předpověď řekla, že na New York útočí žraloci v tornádu, podobně jako tomu bylo loni v L.A. Shodou náhod letí kolem Fin, zkušený krotitel tornád, který společně se svou snoubenkou napsal praktickou knížku: ,,Jak přežít žraločí tornádo", stejně užitečnou jako manuál: ,,Jak přežít zombie apokalypsu", co byl ve sběratelce Dead Islandu. Žraloci se skutečně vydali přes celou Ameriku (opravdu museli letět z Tichého oceánu) až do dalekého New Yorku. No a Fin je takový Ferda Mravenec a tak to zase vyřeší. Žraloci s fetišem na hlavy (krom toho, že stále koušou něčí hlavy, tak urvali hlavu i soše Svobody) ničí New York a Fin a jeho přátelé obstarávají basebollové pálky, motorové pily, meče a jiné zbraně, které se hodí proti žralokům. Ach jo,a ani to není tak vtipné jako jednička. Sharknado je opravdu stupidita na druhou, která není ani tolik zábavná. Tomu nelze dát nic jiného než odpad. 10% Bojím se co přinese trojka s Davidem Hasselhoffem. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

tak tohle byla opravdu "lahůdka". V dnešním světě je však možné všechno a lidi lákají absolutní s*****y čím dál víc. Jako parodii bych to i bral, ale tady nebyl ani náznak srandy či nadsázky, jak se všichni tvářili vážně - jen samé trapnosti. Ale na druhou stranu se filmu povedlo mě vyprovokovat k napsání tohoto komentáře - naštěstí jsem ho nemusel celý zkouknout (což mi určitě někteří vyčtou ;-) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: X /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: X /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se mi docela líbila a její sledování jsem si i užíval, tak tady jsem místy trpěl jako zvíře. Ferrante si pro nás zase připravil velkou porci bizarní podívané, ale tentokrát to se svou kreativitou přehnal až moc. Je to samozřejmě všechno podáno jako recese, ale již úvodní pasáž z letadla mi připadala až moc uhozená. To nad čím jsem v jedničce mávnul rukou, tady už přehlížet nešlo. Žraločí řádění uvnitř letadla popírající fyzikální zákony však naštěstí netrvalo moc dlouho a děj se následně přesune do ulic města. K mému podivu se tu však našlo i několik světlých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Mezi ně patří scény s hlavou Sochy Svobody, krokodýlem v kanále či žralokem v pizzerii. Chtěl jsem se tu zase rozplývat blahem tak jako minule, leč to by se nesmělo Asylum vrátit k laciným efektům a kupě nelogických kopanců. Tohle všechno se samozřejmě objevuje snad v každém jejích „veledíle“, ale tady mi to přišlo až moc ujeté. Jak jsem už poznamenal výše, první Sharknado mě dostalo svým recesním pojetím, kupou srandovních hlášek a humorných situací (na to že byly přitažené za vlasy, jsem kašlal). Jenomže tady se nám scénárista snažil do každé druhé scény vecpat rodinné hodnoty, vlastenectví a jiné morální blbosti. Já chtěl vidět pořádné řádění digitálních žraloků a Iana koupajícího se v krvi. Leč tentokrát mu motorovka moc nesloužila a tak musela přijít ženská parodie na Ashe. On celkově mě samotný závěr neskutečně zklamal. No uvidíme, co si pro nás připraví příště. Ferrante totiž plánuje v roce 2015 natočit další díl. Bohužel žraloci řádící v metru, na schodech mrakodrapu či televizním studiu už neměli takové kouzlo, jako ti plující v ulicích města. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Ten žralok šel po mně. A na čumáku měl tak obrovskou jizvu. Střelila jsem ho do oka, ale ukousl mi ruku. Jako by věděl, kdo jsem.“ Pokračování už brzy kultovního Sharknada je snad ještě brutálnější (rozuměj zábavnější) a absurdnější (rozuměj dementnější), než jednička. Žraloci v letadle, žraloci v metru, žraloci v nemocnici, žraloci jsou prostě všude! K tomu všemu se městem kutálí hlava Sochy Svobody, Tara Reid je bez ruky a Steve Sanders se tu ohání s motorovkou, s níž uprostřed tornáda efektivně zabíjí digitální žraloky. Chuck Norris by záviděl. A divák? Ten se musí bavit. ()

L-V 

všechny recenze uživatele

Pokud první Žralokonádo nechalo snad někoho na pochybách, tak toto pokračování rozmetá (doslova!) všechny pochyby už od samého začátku, protože Steve z Beverly Hills tu není před žraloky v bezpečí dokonce už ani v letadle... :) Takhle zábavná chujovina tu nebyla už roky! Když k tomu připočtete naprosto neuvěřitelné dialogy typu: - Proč jdete dolů? - Prší žraloci! řízlé záběry z televizní předpovědi počasí, ve které rosnička ukazuje předpokládané úhrny žraločího spadu :D, tak buď dostanete výtlem, který vás nepustí až do závěrečných titulků anebo nevydržíte ani prvních pět minut - záleží na přístupu... P.S.: Tara Reid s cirkulárkou místo ruky je absolutně nejvíc!!! :D ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si zahrál sám sebe americký fotbalový obránce Michael Anthony Strahan, který hrál 15 let v týmu New York Giants. (Terva)
  • Cameo roli taxikáře Bena obsadil Judd Hirsch, čímž si zopakoval svoji roli ze seriálu Taxi  (od r. 1978). (KM Phoenix)
  • Během scény v letadle se objevil v malé cameo roli Wil Wheaton. V závěrečných titulcích nebyl uveden. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama