Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Děkujeme panu Charouzovi za to, že umožnil vznik tohoto slepence stereotypů, trapností a kýče. Děkujeme jemu i dalším partnerům tohoto PROJEKTU. Snad to nikdo nebude považovat za spoiler, ale líto mi bylo hlavně Vetchého, který se jako jeden z mála za celý film nedočkal onoho...STYKU..., jak TO nazvala Maruška před svým dědečkem. Styk totiž byl klíčovým uzlem, který tvořil tuto skládanku, zvanou Cieslarem odvážně "film". Takže ještě jednou: Skládanka ze stereotypů, trapností a kýče. Vtipné je, že film, který se tváří jako apel proti rasismu, je sám rasistický... Půlhvězdička navíc za Švihadlo, které popošvihlo závěrečné titulky a zavelelo k odchodu z biografu... (1 a půl *) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to po delší době opravdu velice zdařilá česká romantická komedie, která i svými prvky dramatu patřičně vtáhne diváka do příběhu. Z hereckých výkonů potěšil jak Ondřej Vetchý, tak Petr Nárožný, pobavil i Rudolf Hrušínský a zaujala jak Simona Stašová (tradičně skvělá), tak Aneta Krejčíková, jíž se role opravdu povedla. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska je láska problematizuje několik aktuálních témat najednou - sexuální / rasové menšiny, vrtkavé zdraví či mezilidské vztahy - a vesměs se jí to i daří podat milým, chvílemi možná až příliš bezstarostným způsobem. Herecké obsazení bylo sympatické - každý se své role zhostil solidně (nejvíce se mi líbila postava Elišky Balzerové) - a scénář nebyl naštěstí tak triviální a hloupý, jak tomu u tuzemských filmů z posledních let bývá. Pohodový snímek, který jak pobaví, tak dojme i poučí. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nezklamal jsem se. České tragikomedie se množí jak houby po dešti, ale je to náš kraj a náš mrav, tak co si stále vymývat mozky Hollywoodem. Máme výborné herce (tady Balzerová, Stašová a další) a dokáží pobavit a dát postavě to co očekáváme. Jsme tady, žijeme tady a toto jsou příběhy všedního života. A že se třeba Vetchý už nevyhrabe ze svých "fotbalových" rolí, je také dobře, sedí mu to. ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad kam se podíváš. Česká televize a trapasácký producplacementy. Projďeme se s REDkou bez stativu. Udělejme si bordel v tom, co teď vlastně hýbe českou společností. Zakončeme to Romem, co není Rom. Slepicí co je slepice. Buznou co to do zadku rád má a super čuper odporným filmem plných odporných momentů. NE! Tohle fakt NE! Cieslar by se měl vrátit k nacistickým televizním filmům a nechat vše na pokoji. Heil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)
  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)
  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)

Reklama

Reklama