Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Alementina 

všechny recenze uživatele

To, že jsem to dokoukala je plus. Ale jinak to obecně potvrzuje můj názor, že já nejsem stavěná na český filmy. Většina dialogů a scén mi přijde jak ze špatného seriálu našich televizních stanic a k těm já mám silnou averzi a vlastně možná i předsudky. Tohle prostě není můj šálek čaje, nejvtipnější scény měl Vetchý se synem, který by mohl hrát dvojníka princovi Williamovi :) A jinak samozřejmě díky sponzorům Charousovi a OVB za přidání na trapnosti snímku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho dílka nic moc a tak jsem nemohl být zklamán. Vesměs je to plné standardního českého uprděnýho kýče, klišé a sentimentu a vůbec nic nového. Jen se autoři snažili vyplnit prázdnou díru české kinematografie a vecpat do filmu co nejvíc současných mezilidských problému a snažili se je "jako vyřešit". Většina humoru působí ale trapně a příběh vyumělkovaně a povrchně. Možná je moje hodnocení i zbytečně vysoké, ale potenciálek to nějaký má, tak velmi slabé 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Rád si koncom týždňa zalistujem v lesklých týždenníkoch aby som si vychutnal zaujímavé príbehy, rozhovory, reportáže, opisy. Rituál, nespočívajúci ani tak v učení sa ako vo vychutnaní si štýlu, užití si príhod, ktoré sú vo svojej všeobecnej schéme plus mínus známe, no dobre napísané si zaslúžia i opakovaný pohľad. A keď si ho aj nezaslúžia, aspoň sa dá nad nimi krásne rozčúliť. Podobne na mňa zapôsobila ja Láska je láska, film, ktorý si titul opajcol z česko-slovenského distribučného názvu strašieho filmu Lucasa Moodyssona "Fucking Åmål". Dej je posplietaný z dojemno-smiešno-kruto-sladkobôľnych príbehov o dôchodcoch, trpiacich Parkinsonom, ktorých jediným východiskom je fajčenie marihuany, o slepých láskach, o trápeniach cigánskej menšiny a jej podiele na tom ako ju vníma väčšinové okolie, o znovuobjavení jedinej a pravej- totiž tej prvej lásky, o svedectvách, vyrovnávajúcich sa s inou sexuálnou orientáciou potomka, reportáží o nástupe dominatných, dravých žien a ich menej zarábajúcich partneroch a tak. Jednoducho všehochuť toho, čo predostierajú v dnešných časoch médiá ako to pravé orechové, čo trápi spoločnosť. To nebol realistický odraz skutočnosti, ale vyfabulovaný odraz reportáží zo zmienených lesklých magazínov. A ako ilustrácia k nim ujde. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověka uchvátí tak, že na to nemá slov. Toto je ten případ. Vypůjčím si tedy slova Františka Fuky z FF filmu: - Po sledování takovéhoto filmu si musím říct "Zlatý Vejdělek, zlatý Hřebejk". A to je vskutku neveselé pomyšlení...- Já dám jednu hvězda z milosti a mé útlocitnosti k tvůrcům. Škoda, že tam hana zaňáková neřvala „láska je láska“ celý film, což by mne jistě vyprovokovalo k objektivnějšímu oznámkování než je těch nadhodnocených 5%. Produkce: Happy Celluloid ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak už se stalo takovým domácím zvykem, je to opět taková nepříliš humorná komedie nebo nepříliš vážné drama. Vděčné vedlejší postavy zastiňují ústřední příběhy mladých. Maciej Cymorek hraje Roma, přitom tak nevypadá, je herecké poleno a bohužel několikrát i zpívá. Ke konci se někam vytratí i humor a film chcípne. Tyhle hity prostě nejsou nic pro mne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama