Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale určitě po více než roce jsem na plazmové placce na ČT1 zhlédl tento film, tentokrát podruhé. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych po druhém zhlédnutí tak radikálně měnil své hodnocení. Z původních dvou na čtyři hvězdy. Inu, stalo se. Že by to dělala má mozková chemie nebo snad mé srdce tak měkne? Nějak se mi ten Maruščin příběh rozmrazil srdce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama s na české poměry nebývale květnatým příběhem nalákalo své diváky na zvučná herecká jména. Zamrzí, že Balzerová i Stašová mají značně vedlejší role. Herečky jejich kvalit by už konečně potřebovaly hlavní roli v kvalitním filmu. Ale kde nic není... Velmi příjemně mě překvapil výborný výkon Anety Krejčíkové, nijak mne nepřekvapil nanicovatý romský svůdník neherce Cymorka. A také musím dodat, že několikrát jsem se hlasitě zasmála. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

až překvapivě příjemná komedie,která jak už bývá zvykem u českých komedií posledních let vlastně není čistou komedií.Jako by tvůrci zapomněli,nebo se báli držet pouze tohoto žánru.Navíc i tady je hrozně vidět,že product placement je morem českého filmu,ale budiž...nejpříjemnější určitě duo Stašová - Vetchý,které mi k sobě sice nepasuje,ale oba jsou zde výborní...70% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film, který mohl být skvělým dramatem je komedií s dramatickými prvky anebo je to naopak? Každopádně ale hezký český a celkem milý film, který nabízí různé pohledy na lásku. Některé pasáže jsou papírově nalinkované, ale ve výsledku to zas až tolik nevadí. Přirozeně zahrané, pěkně nasnímané a česko div se: Product Placement nijak neotravuje... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zápletka není příliš komplikovaná, ale díky poměrně velkému množství postav, na které se příběh soustředí, není zde pouze jedna, která by byla jasně hlavní postavou, se nám celý příběh trochu komplikuje a my vlastně postrádáme jednu dějovou linii, protože jich tu máme hned několik. Tou první je příběh slepé dívky, do které se zamiluje cikánský chlapec. Ano, nezní to krásně. Postižení a rozdíl rasy v jednom vztahu. Znamená to, že tu samozřejmě budou dojemné scény, stejně jako, kdy bude chlapec trpět předsudky. Film dělá z Čechů rasisty, ale na druhou stranu je v tomhle tématu poměrně jednostranný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/laska-je-laska-2012-55.html ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)

Reklama

Reklama