Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Příjemný tragikomický příběh, skvělé obsazené postavy (včetně nových tváří) a především vtipnost, dělá z tohoto snímku v českých vodách vyjímečnější záležitost. Už jsem se v kině u naší (a vlastně i zahraniční ) komedie dlouho tak nezasmál jako zde. Film lehce naráží na dnešní témata a otírá se o otázku homosexuality, pěstování konopí a rasismu. Roztáčí tak kolem těchto témat příběh osudu několika lidí, který je vzájemně provázaný. Zároveň nám ukazuje podobně jako v Lásce nebeské - kolik podob láska může mít. Bylo to tak milé, že pár skřípajících drobností či lehkých trapností jsem v klidu přešel. Na druhou stranu ač jsem sám příznivcem značky Ford, promo pana Charouze bylo otravné, nevkusné a hodně brutálně předkládané. Pane Charouzi, je fajn, že jste přispěl na vznik tohoto díla, jsem si však naprosto jist, že prezentovat automobil (nota bene Ford) lze i fikaněji a trocha nenápadnosti by neuškodila. Takto z diváka skutečně děláte debila a filmu škodíte... Navíc - reklama může mít i opačný efekt.... Samozřejmě Ford Charouz nebyl jediný kdo se coby sponzor ,,nenápadně" prezentoval, ale u něj to bylo nejbrutálnější. Nebýt tohoto rušivého efektu se mi snímek líbil a nestydím se říci, že dokonce hodně. Jsem zvědav na další počin pana Cieslara. * * * * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poslouchat Milana Cieslara ve fofu bylo skoro jako o život. Jak někdo může takto klesnout? Na každý pád máme novou skvělou dvojici romkom po česku. To jsou ty Romány pro ženy / muže, Ženy v pokušení / Muži v naději, Líbáš jako bůh / ďábel, Láska je láska / Život je život... Zkrátka filmy, které člověk nepotřebuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na český film vždy jen s pozitivní náladou. On Vám jí pak s radostí vrátí. Nicméně se mi už teď podruhé stalo, že film přesně nevěděl, co chce. Zda-li být zdařilou komedií se vším všudy a nebo dramatem, který má vyvolat ranec emocí. Pamatuju si Muži v naději a stejně na tom je i tento film. Herci předvedli parádní výkon, dramatický příběh se řadí mezi ty zvláštnější a komediální vsuvku perfektně předvedl Ondra Vetchý. Celkově vzato je Láska je láska velice hezký film, jen ukazuje realitu v té krušnější formě, a to přesně nevím, jestli od komedie požaduji. Respektive nevím, co film chce být dřív. Komedií a nebo dramatem? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama