Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Fr 

všechny recenze uživatele

NIKDY NEVÍTE, KDY VÁS POTKÁ TO NEJVĚTŠÍ ŠTĚSTÍ.... /// ,,Přece nejseš nějakej teplouš!“.. ,,Já to tak prostě cítím.“ …Přírodě neporučíš. A jak to tak vypadá, mohlo by to bejt snad i vtipný! (né zjištění, že mladej je buzna, myslím film…) Slepá holka se zelenejma očima, Eliška dokazující, že furt patří do filmu a né do eLDéeNky (ta zřejmě ještě přežije nejednoho kardiaka!), máma která ví jak na to (Simono, umíš bejt parádně šílená!), Heduš (ta by se dala klidně vynechat, ale má hodně předností…), horňák Hrušínskej (jestli von nebude drobátko trapnej) a Ondra (kurva, tys měl bejt fotbalista!). A všichni se tak optimisticky motaj kolem lásky (zapomeň na Dánský bizarnosti), jako že i handicapovaní můžou žít jako ostatní (tož, ale kurva to už víme) a než začnou řešit píčoviny (černej otec, černý dítě), tak se mi to moc líbí. Dovolím si (odborně) tvrdit, že Milan Cieslar natočil zajímavej film, kterýmu škodí dramatická nevyváženost scénáře (pičo, ty seš odborník, Bartoško, čteš to?!). Ale jinak souhlas – konečně jinej českej film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dneska už u mě má před manželkou přednost i záznam finále Madarskýho poháru. 2.) Tanga nekupuju, páč je v nich zima. 3.) Zjistím, že O.Vetchý by mohl hrát ve filmu ,,O stříbrný partě z Chile“ všechny hráče (a možná i ty Brazilce!). 4.) I am sorry, i am lesbian. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

berusche 

všechny recenze uživatele

No byla to nuda no! Takovej malej pokus o vyrovnání se s menšinama, postižením, homosexualitou a těžkostmi života, ale mám pocit, že tuhle otázku otevřelo Horem pádem docela statečně, tudíž dělat to znovu a ještě v romantickém provedení byl trochu ústřel. Zvlášť, když u nás se tohle moc nenosí. Ale, duo Vetchý Stašová, jak už tu bylo řečeno, bylo geniální. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Láska je láska obsahuje feeling nezávislých filmů spojený s lehkostí a přirozeností severské tvorby. Krásný a příjemný film se sympatickým obsazením i výbornými výkony. Zaujal mě zejména fešný černovlasý hoch Maciej Cymorek, skvělá Aneta Krejčíková a mí oblíbení, zkušení herečtí pardálové Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Lehký, nevtíravý humor, s vkusným množstvím ironie i hořkosti. S filmy jako je tento začínám opět věřit v nápravu stavu české kinematografie. Bohužel vždy jen na chvíli... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Citová vzplanutí, první i poslední lásky, ale i zklamání, smutek a stesk, to vše obsahuje tato hořká romantická komedie z českých luhů a hájů, která přibližuje divákovi lásku z mnoha úhlů a pohledů, a není to vždy jen veselé dívání, ale láska přece není vždy tak jednoznačná, stejně jako život sám. Hledání, tápání i nalézání, to vše patří k lásce a to vše člověka formuje a činí ho silnějším. A přesně to zde lze najít, ať už se to týká milé a hodné Marušky, mladého romantika Marka, svérázného a starostlivého dědečka Vlastimila, pěstitelky marihuany Libušky, mladého homosexuála Honzy a také Honzových rodičů. Ti všichni prožili či právě prožívají všechny krásy i úskalí lásky a je jen na nich, jak se s tím vším dokáží popasovat. Přiznávám, že od tohoto filmu jsem nic moc nečekal, prostě jsem se na něj podíval a doufal jsem, že by to mohl být příjemný prvomájový filmový zážitek. A on to byl zážitek přímo královský. Já se řadím mezi romantiky, a tak jsem si film od začátku až do konce maximálně užil, několikrát mě film dokázal i rozesmát, několikrát mě naopak rozesmutněl, a právě v tom je jeho výjimečnost. Herecké výkony jsou zde perfektní a bezchybné, Anetu Krejčíkovou jsem dosud znal pouze ze seriálu Ulice, ale zde v roli slepé dívky předvedla opravdu úžasný výkon, ale stejně podali úžasné výkony i velikáni českého herectví Petr Nárožný, Eliška Balzerová, Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Ve výsledku jsem s filmem velmi spokojený a nemám mu absolutně co vytknout, na takové filmy bych mohl koukat pořád a rád bych takto vynikající české filmy viděl častěji. Nemám nad čím váhat, je to za pět hvězd. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověka uchvátí tak, že na to nemá slov. Toto je ten případ. Vypůjčím si tedy slova Františka Fuky z FF filmu: - Po sledování takovéhoto filmu si musím říct "Zlatý Vejdělek, zlatý Hřebejk". A to je vskutku neveselé pomyšlení...- Já dám jednu hvězda z milosti a mé útlocitnosti k tvůrcům. Škoda, že tam hana zaňáková neřvala „láska je láska“ celý film, což by mne jistě vyprovokovalo k objektivnějšímu oznámkování než je těch nadhodnocených 5%. Produkce: Happy Celluloid ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno