Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak už se stalo takovým domácím zvykem, je to opět taková nepříliš humorná komedie nebo nepříliš vážné drama. Vděčné vedlejší postavy zastiňují ústřední příběhy mladých. Maciej Cymorek hraje Roma, přitom tak nevypadá, je herecké poleno a bohužel několikrát i zpívá. Ke konci se někam vytratí i humor a film chcípne. Tyhle hity prostě nejsou nic pro mne. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!! ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nezklamal jsem se. České tragikomedie se množí jak houby po dešti, ale je to náš kraj a náš mrav, tak co si stále vymývat mozky Hollywoodem. Máme výborné herce (tady Balzerová, Stašová a další) a dokáží pobavit a dát postavě to co očekáváme. Jsme tady, žijeme tady a toto jsou příběhy všedního života. A že se třeba Vetchý už nevyhrabe ze svých "fotbalových" rolí, je také dobře, sedí mu to. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to náhodou, v nouzi. Začátek mě zaujal a už jsem měl radost, že jsem našel skrytý klenot české kinematografie, ale zhruba od půlky už mne tvůrci vyvedli z omylu. Jako celek je to rozporuplné. Co se povedlo: casting všech starších herců (Nárožný, Stašová, Vetchý, Hrušínský, Balzerová). Jasně, jsou to trochu zjednodušené postavy, ale funguje to a je to sranda. Z mladších se bohužel povedla jen ta slepá holka, která to hraje přirozeně a sympaticky. Zbytek jsou prkna a film hrozně srážejí dolů. Nejhorší je asi vnuk-hulič, ale ani ostatní si s ním nezadají. Postavu hodnýho cikánskýho kluka beru celkem v pohodě. Taky product placement se moc nepovedl. Že je všude Ford a záběr na klíčky je zbytečně dlouhej, to bych snesl, ale ta trapárna s "poradci" z OVB, to mě vyloženě sralo. Od půlky ubývá homuru a přibývá "myšlenek", což film posílá do říše nudy a přetáčení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)

Reklama

Reklama