Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie po "miernom" sklamaní z úvodnej prvej časti. Dvojka bola nabitá akciou a mala dobrý koncept. Nebudem tu opisovať celý príbeh, no tento scenár i réžia dodala šmolkom originalitu a pre niekoho možno gíč, čo sa odkláňa ďaleko od podstaty samotného príbehu. Koniec koncov - pekný večerný film 3* ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

If you weren't in excruciating pain, you'd be laughing hysterically, believe me.......... Stále milé a vtipné. Najlepší šmolkovia sú Vanity a Positive Grouchy.......... Vanity: She's not going to give him the formula, is she, Papa? Papa: If she does, it would mean the end of all Smurf kind. Vanity: Wait. Even the handsome ones?............Grouchy: Oh, no! Are you smurfing kidding me? You nearly killed... I mean, look at this view. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Už si nepamatuji první díl takže nemůžu srovnávát jen vím že se mi líbil a dvojka to samé možná o něco více . Je to taková pohodová oddychovka na večer . Nasazení nových postav se mi líbilo a vztahy které se kolem nich odehrávaly byly zajímavé a ikdyž to nebylo úplně dokonalé dávám plný počet , prostě mi to nedá asi mě mě dřímá srdce dítěte . ( 26.11.13/MAC ) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama