foto

Katy Perry

  • nar. 25.10.1984 (32 let)
    Santa Barbara, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pravým jménem Katheryn Elizabeth Hudson se narodila 25. října 1985 v Santa Barbaře ve slunné Kalifornii. Je ve znamení Štíra. Její rodiče byli pastoři a Katy vyrůstala na poslechu kostelních zvonů a písní. V devíti letech, v roce 1993, si z časopisů vystřihla obrázky Seleny, latinsko-pop zpěvačky, jak drží sošku Grammy a udělala si koláž. Chtěla být také vítězkou a o patnáct let později se ji to podařilo.

Roku 2003 dostudovala střední školu Dos Pueblos a v osmnácti letech se odstěhovala do LA, kde změnila jméno na Katy Perry, protože Katy Hudson se příliš podobalo herečce Kate Hudson. Mimochodem, Perry bylo příjmení její matky za svobodna. Její dospívání ovlivňovala hudba Queen, Alanis Morissette, skupina Heart, Johni Mitchell, dále skupina Incubus se svým albem Morning View. Katy Perry nejvíce ovlivnila pop-rocková zpěvačka Cher, Cyndi Lauper, Pat Benatar, Joan Jett a Shirley Manson. Chodila také s frontmanem skupiny Gym Class Heroes Travisem McCoyem, s kterým se ale v prosinci 2008 rozešla.

Její kariéra začala v roce 2001, když jí vyšlo první album Katy Hudson, kde jako šestnáctiletá zpívá křešťanské písně, což vůbec nezapadá do jejího současného stylu. Pomohla ji nahrávací společnost Red Hill Records. Zpěvačka se také vyjádřila, že není pravá křesťanska a přiznala se, že provedla pár špatných věcí. Začala připravovat sólo album s Glenem Ballardem a jeden song se dostal roku 2005 do filmu Sesterstvo putovních kalhot a některé songy se dostaly na její oficiální Myspace.

V roce 2007 začala nahrávat u společnosti Capitol Music a také ji vyšel první song Ur So Gay. Videoklip dokonce uchvátil i Madonnu, která se o něm zmínila v rádiu. Objevila se v seriálech WILDFIRE a MLADÍ A NEKLIDNÍ. Rok 2008 byl její velký zlom - 17.června vydala plnohodnotné album One Of The Boys. Katy se díky tomu účastnila Warped Tour, aby propagovala své album. Pochází z něho pecka I Kissed a Girl, která uchvátila i popovou senzaci Britney Spears a hned se umístila na prvních místech v hitparádách. Druhý singl je Hot N´Cold, který je také moc úspěšný. Písnička Thinking Of You je zajímavá svým videoklipem, který vymyslela Katy sama - prostředí 2.světové války.

Má zajímavé duely - s 3OH!3 Starstrukk nebo s legendárním Timbalandem If We Ever Meet Again. Rok 2010 má mnoho skvělých projektů - film DOSTAŇ HO TAM s přítelem Rusellem Brandem, letní hit California Gurls se Snoop Doggem a v srpnu nové album Teenage Dream, kde už stejnojmenná píseň je naprosto skvělá.

Katy Perry je originální osobnost, miluje sladkosti a tancování a svého miláčka Rusella Branda. Její móda je crazy a připomíná minulé dvacetiletí. Do budoucnosti se určitě máme na co těšit, jelikož se objeví v sci-fi thilleru TIMELESS a namluví postavičku v animovaném snímku Šmoulové.

Dogsmile

Herecká filmografie

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
Zoolander No. 2
2013 Kroll Show (TV seriál)
Šmoulové 2
2011 Šmoulové
2010 Dostaň ho tam
Vychovávat Hope (TV seriál)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Wildfire (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jeremy Scott: The People's Designer
Katy Perry: Prismatic World Tour (koncert)
Russel Brand: Znovuzrození?
2014 Katy Perry: Getting Intimate (TV film) - a.z.
The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles (koncert)
2012 Katy Perry: Skutečná tvář
Keenan Cahill - webová senzace
2009 Unplugged: Katy Perry (koncert)
1989 Unplugged (TV seriál)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nicki Minaj: My Time Again (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
Styled to Rock (TV pořad)
2011 MTV Europe Music Awards 2011 (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2010 (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2008 MTV Europe Music Awards 2008 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
New Year's Eve with Carson Daly (TV pořad)
2006 Germany’s Next Topmodel - by Heidi Klum (TV pořad)
Schlag den Raab (TV pořad)
2005 X Factor, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Star Academy (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Katy Perry - Rise (hudební videoklip)
2015 Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
2014 Katy Perry: Birthday (hudební videoklip)
Katy Perry feat. Juicy J: Dark Horse (hudební videoklip)
2013 Katy Perry: Roar (hudební videoklip)
Katy Perry: This Is How We Do (hudební videoklip)
Katy Perry: Unconditionally (hudební videoklip)
2012 Katy Perry: Wide Awake (hudební videoklip)
2011 Katy Perry: E.T. (hudební videoklip)
Katy Perry: Last Friday Night (T.G.I.F.) (hudební videoklip)
Katy Perry: Teenage Dream (hudební videoklip)
Katy Perry: The One That Got Away (hudební videoklip)
2010 Katy Perry: Firework (hudební videoklip)
2009 Katy Perry: Thinking Of You (hudební videoklip)
Katy Perry: Waking Up in Vegas (hudební videoklip)
2008 Katy Perry - Hot N Cold (hudební videoklip)
Katy Perry: I Kissed a Girl (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2011 Katy Perry: Teenage Dream (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(120)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace