Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na pokračování a taky se mi líbilo. Příběh byl zajímavý, podívali jsme se více na zrození Šmoulinky a seznámili se s jejími novými "sourozenci". Jen se mi zdálo, že v tomhle filmu si šmoulové nedávají pozor a je jim jedno, že je lidé vidí, že neskrývají svoji identitu. Možná je to tím, že z Gargamela se stala celebrita, která kouzlí a proměňuje lidi v obří žáby nebo kachny. ()

newstedson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nudné, bez štipky zábavy a hlavne dejovo nedotiahnuté. Katastrofálne herecké výkony hlavných postáv v kombinácií s úchylne vyzerajúcim Gargamelom a množstvom lietajúceho 3D odpadu po celom plátne, v podobe magických hviezdičiek a neviem čoho všetkého. Sám sa čudujem, že som pri tomto filme vydržal sedieť celých 105 minút a neodišiel som už niekde v polovici. Jednoznačný kandidát na odpad a myslím, že možno aj najhorší polo animák za tento rok. Veď uvidíme. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dětinštější, jednodušší a prakticky po všech stránkách horší než první díl. Excelentní Hank Azaria opět nese celý film na svých bedrech a nebýt jeho, nebyl by pro mě důvod se na tento film dívat. Ostatní lidské herecké osazenstvo osciluje mezi mírným podprůměrem a naprostou katastrofou. Animovaní šmoulové jsou zkrátka standardní šmoulové, tak jak je známe. Naprosto přehnaně ultra-retardovaný Hakus mi lezl vyloženě na nervy. Gargamel to zachránil, jinak by to byl průšvih. 50% PS: Přiznám se, že pro mě bylo novinkou, že Šmoulinka je výtvorem Gargamela. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $71,017,784Tržby Celosvetovo $348,547,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,095,282 //počet predaných kusov 390,797Tržby za predaj DVD v USA $12,166,123 //počet predaných kusov 741,601║ tuctový zbytočný výplach, ktorý je akurát tými moderným vtípkami dokonale otravný, už to nemá čaro pôvodného animáku ani z ďaleka /25%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama