Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

jasiska 

všechny recenze uživatele

If you weren't in excruciating pain, you'd be laughing hysterically, believe me.......... Stále milé a vtipné. Najlepší šmolkovia sú Vanity a Positive Grouchy.......... Vanity: She's not going to give him the formula, is she, Papa? Papa: If she does, it would mean the end of all Smurf kind. Vanity: Wait. Even the handsome ones?............Grouchy: Oh, no! Are you smurfing kidding me? You nearly killed... I mean, look at this view. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mírou infantility snímek nepřekonal jedničku, ale to pořád není důvod k radosti. Protože jinak to stále je infantilní rodinný film určený hlavně pro děti. Na druhou stranu, pokud vám tohle nevadí, tak jinou zásadn výtku nemám. Je to tuctovka, u které jsem se asi dvakrát zasmál a největší přínos byl Vexyin outfit a hlas Christiny Ricci # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 4 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Šmoulové byli dětskou povinností už v době, kdy na obdobně laděných jednoduchostech vyrůstali moji rodiče. Já jsem si se sestrami prožil dětství především na českých pohádkách a animáčích, když ale přišel Barrandov se svým večerním Animáčkem, modří Belgičané se stali mým denním chlebem. O to víc mě potěšilo, když se nám dostalo možnosti si užít Šmouly hned v celé filmové verzi a to rovnou dvakrát. Jednička z roku 2011 byla zajisté o poznání lepší, pokus o sequel jednoznačně zaručil, že plánovaná trojka musela být smetena ze stolu. I tak jsem si ale kolaboraci Neila Patricka Harrise s Taťkou Šmoulou užil v obou možných případech. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se pouštěl po opáčku jedničky, do reprízy dvojky by byl úkol pro psychologa.  Ale tak, jednička mě překvapila, že pro mě byla pořád místy fakt zábavná a dokud jsem ještě zůstal v naladění, zkusil jsem ze zvědavosti i dvojku, kterou jsem tentokrát viděl vážně jenom jednou v době premiéry. Nalákaly mě taky zmínky o odkazech na Audrey Hepburn za které by tvůrci podle uživatele milka  ale zasloužili vykleštit.:D  No, musím říct, že ta chvilková stylizace a la Holly Golithly byla vážně spíše trapná. Ale tady už to drhne celé. .  Pokud se ptáte, za co ty dvě hvězdy, tak si je rozhodně zaslouží  Garmelovo představení a Gargamelova La hůlka (:D.) Možná ještě drobný zjednodušený nástin komplikovaného vztahu mezi nevlastním otcem a synem. Jinak je to nesourodý nevtipný uječený blázinec. Svoji potřebnou  dávku infantilnosti přístě ukojím jinak. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Šmolkovia to je pre mňa neodmysliteľne jeden veľký kult detstva. Celovečerným animovaným filmom som sa zámerne vyhýbal ale nakoniec i ma aj tak dobehli. Z atmosféry pôvodného seriálu sa na toto nenalepilo zhola nič. Čo ma strašne mrzí. Pre deti samozrejme pekná rozprávka ale pre nás spomínajúcich bieda. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama