Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 359)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nudné a zdlouhavé biblické fantasy s otřesně špatným CGI obrů a nečekaně krátkou potopou,která skončí dřív, než se člověk stihne rozhlédnout. Naštěstí potěšilo alespoň sympatické herecké obsazení,Russel Crow skvělý, Hermiona podala také velmi slušný výkon, ale jinak mě film už ničím nepotěšil. Aranofoski by se měl věnovat pouze dramatům bez efektů. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"On zničí všetko. Kvôli novému začiatku..." Asi ako väčšina som sa na film strašne tešil. Po vlažnom prijatí a kritike som návštevu kina odložil a počkal na dvd. Výsledok ma tiež ako väčšinu prekvapil. V dobrom i zlom. Dobré je, že film je iný, no nečakal som až takú temnotu. Akoby si Aronofsky vybral z Biblie len to, čo sa mu hodí. Podivnými obrami z kameňa ma teda fakt zaskočil. Presvetlené filmy plné slnka s biblickou tématikou vystriedal Aronofsky za temnú a tmavú zem, akoby tu nejaká katastrofa bola už pred potopou. Herecké výkony boli fajn, všetkých, čo vo filme hrali mám rád. Strašne by som chcel písať chválospevy, ale fakt je aj to, že to nie je úplná bomba a štvrtú hviezdu získal u mňa film len veľmi tesne. Dúfam, že Aronofsky už milióny na film nedostane a vráti sa k malým, veľkým filmom. Po tomto začínam mať pocit, že dopadne ako režisér Joel Schumacher. Čím väčší rozpočet, tým horší film...Slabšie štyri hviezdy.70%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Noe a Potopa světa. Jedna z velmi známých pasáží ze starozákonní Bible je nám naservírována ve zcela vizuálně propracované a epické filmové verzi, která asi nemá a dlouho nebude mít obdoby. Hned, jakmile jsem se dozvěděl, že jde do kin film na toto téma (což bylo, přiznám se, teprve týden před tím, než film vstoupil do českých kin), jsem věděl, že tenhle film chci vidět. A to především z toho důvodu, že jsem ho chtěl porovnat s dvoudílnou TV verzí tohoto příběhu z roku 1999 s Jonem Voightem v hlavní roli, který, ač jsem ho viděl před více než 10 lety, mi stále rotuje v hlavě a stále jsem ve zpomínkách schopen se rozpomenout na řadu scén z toho filmu a do detailu je popsat, což svědčí o tom, že toto téma je pro mě nějakým způsobem zajímavé. A ač jsem byl u této velkolepé podívané mnohokrát zklamán rozdílnou interpretací oproti Bibli (nejvíce mi vadilo, že v biblické verzi, na rozdíl od filmu, na archu každého ze synů Noemových doprovodila i jeho partnerka), ve výsledku jsem si film maximálně užil a má velká očekávání byla tímto filmem z velké části naplněna. Některé změny oproti Bibli však byly i k lepšímu. Mám teď na mysli padlé anděly, tzv. Posly, kteří byli úžasným doplňkem celého příběhu, byli perfektně ztvárněni a celému filmu dodali na atraktivitě. Jejich mise, jejich příběh, jejich pomoc Noemovi a jeho rodině a jejich konečná odměna od samotného Stvořitele, to vše mě dokázalo ohromně zaujmout a za tento nápad tvůrcům tleskám. Dějově byl film zvládnutý téměř perfektně, ani na okamžik jsem se nenudil, celé jsem si to užíval, a to včetně hereckých výkonů, obzvláště Russel Crowe byl hodně přesvědčivý a často i velice děsivý, opravdu z něj šel strach. Ale přesvědčivé bylo i herectví Emmy Watson, Logana Lermana a dalších, kteří své role zvládli s bravurou. A Anthony Hopkins, ten vysloveně potěšil. Přiznám se, že Darrena Aronofskyho jsem dosud jako režiséra nijak blíže neznal, ze všech jeho filmů jsem dosud viděl pouze Requiem za sen, a to už je cca. 10 let, co jsem ten film viděl, takže jsem blíže nepátral, kdo to vlastně režíroval, a neměl jsem tak se jménem režiséra spojena žádná vysoká očekávání, a ono je to možná dobře. Ve výsledku jsem tedy velmi spokojený, film jsem si užil a v mých očích je o něco kvalitnější, než 15 let starý dvoudílný film. Ale jelikož mu nemůžu odpustit nepřesnosti oproti Bibli, uděluji pouze čtyři hvězdy, ale třeba časem změním názor a tu jednu hvězdu přidám. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná dobrodružná fantasy dráma od Darrena Aronofskeho. Má priemerný príbeh o mužovi, ktorý si žije so svojou rodinou obyčajným a mierumilovným životom, čo najďalej od ľudí, ktorí predstavujú najväčšie nebezpečenstvo, až raz získa od boha víziu o nadchádzajúcej potope, ktorá má zničiť celé ľudstvo, keďže sa za tie roky príliš skazilo. A tak s pomocou začne stavať veľkú loď pre svoju rodinu a hlavne živočíšne druhy celého sveta, aby sa mohlo začať odznova, ale musí čeliť mnohým problémom, či už kvôli iným ľuďom, ktorí sa nezastavia pred ničím, ale hlavne kvôli tomu, čo si má pod svojimi víziami presne predstaviť, pretože to ohrozuje aj jeho rodinu. Spracovanie nie je úplne zlé, ale o väčšej spokojnosti tu určite hovoriť nemôžem. Keďže k biblickej tématike nemám žiadny vzťah, určite nemám problém ani s radikálnymi odkloneniami oproti predlohe, čo je vlastne aj tento prípad, ale problémy sú niekde úplne inde. Na jednu stranu určite musím pochváliť, že až na pár nudných častí sa na to väčšinu času dá bez problémov pozerať, má to takú zaujímavú atmosféru, nájde sa tu pár výnimočných scén, hlavne ten vznik zeme a života sa mi veľmi páčil a je to rozhodne vrchol filmu a navyše aj samotný Noe je až prekvapivo zaujímavo podaný a bol som zvedavý, ako sa bude jeho postava vyvíjať. A navyše pár momentov mi pripomenulo aj moju obľúbenú Fontánu, čo je pre mňa veľký plus. Ale zároveň sa to snaží pôsobiť dospelo, čo sa občas aj trochu darí, ale skôr mi to prišlo také detské a hlavne nechcene smiešne, dej nedokáže skutočne vtiahnuť ani na okamih. Ale aj tak ma najviac mrzí, že Darren Aronofsky, tvorca inteligentných filmov natočil tentoraz takýto čisto komerčný film pre blockbusterového diváka. Preto sa tu nájde aj pár akčných sekvencií, ktoré síce sú dobre natočené, ale osobne sa skutočne nepozerám na film od Aronofskeho, aby som sledoval nejaké bitky s kamennými obrami. Herecké obsadenie nie je zlé, Russell Crowe sa pre túto postavu hodí úplne ideálne, sadla mi aj Jennifer Connelly, ani Emma Watson ma na moje prekvapenie nesklamala a celkom ma bavil aj hlavný záporák, ale inak už nie je o koho stáť a hlavne Anthony Hopkins tu má úplne zbytočnú úlohu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, aj tu vidno, že Darren Aronofsky je na omnoho vyššej úrovni, než bežní tvorcovia tohto typu filmu, ale scenár a komerčný prístup mu neumožňuje z toho získať niečo viac, než len takýto priemer. Takže Noe mohol dopadnúť prakticky akokoľvek, ale kvôli môjmu obľúbenému režisérovi som si ho aj tak musel pozrieť a nanešťastie to dopadlo približne tak, ako som aj čakal. Nie je to zlé, ale ani ma to moc nebavilo a už to určite pozerať nebudem. A hlavne dúfam, že sa Aronofsky zase vráti k tým rozumnejším témam. 53% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přechod k velkofilmu se podařil. Aronofsky si libuje v zrcadlení dnešního lidstva s potomky Kainovými. Snové sekvence a tripové vyprávění prvních kapitol z Písma, má pořád tu neokoukanou efektivitu, co dokáže přikovat suché oko diváka k plátnu. Russell je výborný, už dlouho nehrál takhle dobře a práce, kterou musí jeho Noe vykonat, se chopil se ctí. Cíl vybudování celé archy je trošičku odlišný a přidává snímku v závěru až thrilerové obrysy a depresivní pachuť, kterou rozbije až Watsonová v závěru. Hodně lidí Darrenovi křivdí za to, že se zaprodal Hollywoodu, ale upřímně si nedovedu představit, že by Noeho někdo natočil lépe. Nebo, že by nebyl dost osobitý. Nemám mu co vytknout (možná Noeho oholená kebule, byla menší ústřel). Málo kontroverzní? Málo šokující? Moc biblické? Proboha... Že to nemusím udělat?! ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Z důvodu skutečnosti, že snímek odporuje učení islámu, promítání filmu oficiálně odmítli cenzoři tří arabských zemí, k nimž se poté připojila Indonésie. Biblický příběh o potopě světa přitom sice islám uznává, Noemovi (Russell Crowe) je v Koránu věnována dokonce celá kapitola, avšak zakazuje zpodobování náboženských postav. (oje)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama