Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (380)

Othello 

všechny recenze uživatele

Tříletá pauza tomu rapidně pomohla a ačkoli je tentokrát scénář, trpící asi tuctem přepisů, řádný kripl, z The Spy Who Loved me se pro mě stává zástupce TOP3 dosavadní trojice bondů. Dělící se o druhé až třetí místo s Majesty's Secret Service ve chvostu za Goldfingerem. Může za to zejména úcta produkčního týmu k práci scénografa Kena Adama, jež dostal po usilovné a neustávající práci na všech předchozích dílech bianco šek na tvorbu exteriérů i interiérů a mohl se tak vyřádit jak kreativně, tak ve vší velkoleposti. Ať už pak Ejzenštějnem inspirovaná kancelář generála KGB, tajná základna britské tajné služby pod Abú Simbelem, monstrózní tankér-ponorkolap či famózní stavba podmořského Atlantis v sobě uchovávají přesně ten kreativní dobový esprit technologického pokroku kombinovaného s novátorskými designy, jakým jsou bondovky proslulé. Navíc závěrečný ponorkový šmajchlkabinet je jedno z nejútulnějších míst filmového plátna, ve kterém bych se dokázal pohupovat celé dny. Tentokrát opravdu můžete vesele ignorovat toho trapnýho dědka v saku a tu gumovou pannu, která se vás snaží přesvědčit o něčem, co nedokáže ani vyslovit. Zde si jde totiž naplno užít hlavně to prostředí, kde se to odehrává i trnout u divokých akčních scén, na kterých se nešetřilo. Své o tom ví Leicesterské kino, kde se film promítal v premiéře i za asistence prince Charlese a během úvodního seskoku z hory se nevědomky celé osazenstvo v tichosti strnule postavilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra prospěla a posun blíže k osmdesátkám rovněž. Bond přestal hloupě hláškovat, ale začal hrát opravdového agenta, ženy se oblékají mnohem odvážněji než kdy dříve, technikou je to nabité na každém kroku a nechybí vycizelované záběry na západy Slunce. Z komorního špionážního thrilleru studeného jak psí čumák se stal plnohodnotný eye-candy spektákl, který však neztratil nic ze svých tradičních hodnot a atributů, které dělají Bonda Bondem. Do této doby jednoznačně nejlepší Moorovka. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa jedná o jednu z najlepších bondoviek s Rogerom Moorom. Exotické lokality - hlavne Egypt nám ukáže všetky svoje krásy, ktorými je známy a ktoré by sa oplatilo navštíviť, vedľajšie postavy ako Q a M dostávajú viacej priestoru ako zvyčajne. Moore je opäť krásne sofistikovaný a tentoraz vždy po nejakom drsnom súboji utrúsi nejakú pamätnú ironickú hlášku. Absolútne skvelo mu sekunduje Barbara Bach v úlohe ruskej agentky. Krásne to medzi nimi iskrý a scény s nimi sú vysoko pozerateľné. Čo sa týka hlavného zloducho v podaní Jurgensena tak je extrémne nevýrazný. A aj keď by som normálne k tomu mal veľké výhrady, pretože filmy o Jamesovi Bondovi sú hlavne o šialených zločincov - tak je tu stále postava, ktorá zatieňuje Jurgensena a stala sa akýmsi kultovým predobrazom klasických bondoviek. Jaws - alebo čelusť. Tento záporák je absolútne neprekonateľný. Jedna z mála postavičiek, ktoré boli vytvorené pre bondov svet a ktoré sa tam pekne krásne hodia. osobne som nadmieru spokojný - plus sa jedná o jednu z najlepších titulných melódií. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.10__Rogera Moorea jako v pozdějších bondovkách už moc nemusím, možná to měl "zapíchnout" dřív, zejména v posledních dílech bylo jasně vidět, že už na to nemá a ty jeho rvačky jsou spíš pro smích (zlatej Connery a jeho svižné duely). Nicméně v tomhle díle je ještě docela v pohodě. Stejně jako celý film, nabitý nápaditou akcí a s malým bonusem navrch v podobě úžasného Bondova objživelníku a jedné z nejhezčích bond-girls coby agentka Amasová. A HLAVNĚ - až budu děsně bohatej, chci mít jako bodyguarda padoucha Jawse :o) To je prostě neskutečný frajer, určitě nejlepší poskok v celé bondovské sérii. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Typický příklad bondovky, ve které není podstatný ani tak příběh jako celkové pojetí a nápady. Zápletka je vskutku primitivní, záporák nic moc, ale akční scény jsou na špici. Už samotná úvodní sekvence na lyžích vypadá výborně, pak se v půlce filmu objeví auto obojživelník a v závěru je 40 minutová juchanda plná střelby a výbuchů. Imho zabiják Jaws není špatný, ale viděl jsem lepší. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Toto je teprve druhý film, ve kterém se Bond jako bývalý námořní kapitán objeví v uniformě. (Colonist)
  • Roger Moore si za film vydělal 1 milion amerických dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama